Eduardu su zaplijenjeni auti i stan, ali pravna bitka još traje

07.09.2013. 18:27:13

Dokaže li Dudu da su ugovori lihvarski, Mamić će mu morati vratiti 5,5 milijuna kuna

Eduardu da Silvi zaplijenjena su dva automobila i stan u Zagrebu temeljem okončanog ovršnog postupka koji je protiv njega pokrenuo Mario Mamić. Naime, sin Zdravka Mamića ovrhu je pokrenuo protiv Da Silve tražeći oko 5,5 milijuna kuna naknade temeljem ugovora koje je nogometaš sklopio s Mamićima 2001., 2004. i 2007. godine. Cijelu karijeru 20 posto Podsjetimo, ovršni postupak protiv Eduarda te blokada njegove imovine i računa u Hrvatskoj u iznosu od 5,5 milijuna kuna bio je povod igraču da Mamićima uzvrati udarac i pokrene parnicu kojom pak traži da se ugovori s Mamićima proglase ništavnima, tvrdeći da su zelenaški. Zdravko Mamić je 2007. prenio potraživanja od Da Silve na sina, pa mu je Dudu dužan plaćati 20 posto naknade od svih primanja do kraja karijere. No, nakon 2007., kad je Eduardo otišao u Arsenal, Mariju Mamiću, kako je sam priznao na sudu, više ne plaća nikakvu proviziju, a zbog čega je Mamić protiv njega i pokrenuo ovrhu. Kako je Da Silva ovo ljeto pravomoćno izgubio ovršni spor, nema više pravnih mogućnosti da spasi aute i stan, koji će biti prodani na dražbi, kako bi svoja potraživanja namirio Mario Mamić. No, ako Eduardo dobije parnicu koja je u tijeku u zagrebačkom Općinskom građanskom sudu i u kojoj traži da se ugovori s Mamićima proglase lihvarskima, oni će mu morati vratiti tih 5,5 milijuna kuna, oduzetih u ovršnom postupku. To nam je potvrdio i Da Silvin odvjetnik Ivica Crnić. Dok je pravomoćno rješenje o zapljeni Da Silvinih auta i stana u Zagrebu, još nije pravomoćno rješenje o pljenidbi njegovih računa. Tko će slaviti na kraju? Iako se Zdravko Mamić pohvalio na RTS-u da je dobio parnicu protiv Eduarda da Silve, zapravo je dobio prvu rundu u toj pravnoj bitki. Tko će na kraju slaviti, vidjet će se kad bude pravomoćno okončana parnica, kojom nogometaš traži da se ugovori s Mamićima proglase ništavnima. Ishod tog spora mogao bi se odraditi i na ugovore drugih sportaša s njihovim menadžerima, jer će biti raščišćeno je li menadžerima dopušteno ugovoriti visoku proviziju do kraja karijere sportaša i na sva njihova primanja. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.