Ekshumirat će tijelo branitelja jer je Grad zaboravio platiti održavanje?!

01.11.2013. 16:57:35

2521677196856148a26b7ef1360f4306

Zbog neplaćanja godišnjeg troška održavanja grobnog mjesta, Zelenilo može na temelju zakona ekshumirati tijelo, stoji u cedulji

Ako grad Karlovac ili Ministarstvo obrane ne isprave pogrešku, tijelo pokojnog Stjepana Štajduhara, poginulog hrvatskog branitelja, te njegovih roditelja na karlovačkom groblju Jamadol, bit će  ekshumirano i prebačeno u zajedničku masovnu grobnicu, a grobno će mjesto završiti na licitaciji. Dio je to ogorčenog javnog pisma Alena Prpića koji je, kao i brojni Karlovčani, na blagdan Svih Svetih obilazio grobna mjesta najmilijih i prijatelja. Prpić je na grobnom mjestu Štajduharovih, naime, zatekao ceduljicu gradske tvrtke Zelenilo u kojoj stoji da, zbog neplaćanja godišnjeg troška održavanja grobnog mjesta, Zelenilo može, a temeljem zakona, postupiti kako je opisano.

– Vlasnik groba je Ministarstvo obrane, rečeno mi je u Zelenilu. U karlovačkoj podružnici Ministarstva branitelja rekli su mi da to, nažalost, nije jedini takav slučaj. U istom ministarstvu, ali u Zagrebu, pak, rečeno mi je da su svi poginuli branitelji zakonom proglašeni osobama od iznimnog značaja za državu, te da zaštitu njihovih vječnih počivališta i skrb o njima trajno preuzima država putem lokalne samouprave. Vjerujem da taj propisi znaju i grad Karlovac i tvrtka Zelenilo. Stoga se ne mogu oteti dojmu da je Stjepan Štajduhar dobio cedulju kojom ga zapravo Zelenilo i Grad javno kažnjavaju zato što je za svoj, naš i njihov Karlovac poginuo - stoji u otvorenom pismu Alena Prpića.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.