Ekskluzivno: i ministar Matić dobija spomenik!

18.05.2013. 23:01:58

Kako doznajemo iz super povjerljivih izvora, naš dragi ministar branitelja brigadir Predrag Matić, po uzoru na svjetske velikane, uskoro dobija svoj spomenik. Spomenik, zajednički rad Dušana Džamonje, majstora Radovana i vajara Žikice, već je izliven. Isti je visine 30 metara i rijetko je viđeno remek djelo. Sretnici koji su ga imali prilike vidjeti za njega imaju samo riječi hvale, a posebno ističu umjetničku uvjerljivost koja vjerno dočarava svu životnu muku i patnju kroz koju je prošao Predrag, s posebnim naglaskom na njegovu 200%-tnu invalidnost koja pršti iz svakog milimetra spomenika. Koncept spomenika je odmaknut od tradicijskog tijeka i prikazuje ministra u njegovom prirodnom okruženju - podrumu, u kojem je proveo mnogo patničkih dana u ranu jesen 1991. godine. Spomenik će biti smješten na armiranobetonskom postolju površine 91 m2, što predstavlja površinu ministrovog stana, a prilazni put spomeniku biti će opločen s točno 29.842 betonske crvene kocke koje predstavljaju iznos ministrove plaće i politički afinitet prema SDP-u. Spomenik će u čast ministra biti postavljen u Crikvenici, na glavnom trgu, mjestu za kojeg je naš ministar intenzivno emotivno vezan, budući da je u tom gradiću u ljetu 1991. godine proveo dio svog časnog ratnog puta, za što ima i potvrdu. Spomenik će za Dan armije osobno otkriti ministrov drug fudbaler Siniša Mihajlović. Svi natpisi na spomeniku biti će ispisani i na latinici i na ćirilici. Naš sugovornik, inače povjesničar umjetnosti, navodi da spomenik ima svu potrebnu puninu svojstvenu spomenicima neznanim junacima, što odlično oslikava činjenicu da je naš ministar nekoliko mjeseci popunjavao redove junačke i udarničke nepoznate postrojbe, za što također ima potvrdu. Kao posebnost ističemo činjenicu da će identična kopija spomenika biti postavljena i u Vrnjačkoj Banji u drugarskoj Srbiji, kako bi Predragova rodbina, prijatelji i obožavatelji iz te divne zemlje mogli također uživati u njegovom liku. Mika Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.