EKSKLUZIVNO IZ BUKOVIĆA: NA HRVATSKOJ ZASTAVI SVJEŽE NACRTAN VELIKI SRPSKI GRB ( FOTO )

04.08.2015. 13:53:00

Samo jedan dan nuoči proslave veličanstvene hrvatske pobjede nad srbočetničkim agresorom još jedna u nizu smišljenih srpskih provokacija...Hoće li se oglasiti mjerodavne hrvatske institucije?

Na zidu mjesnog bunara u selu Buković kod Benkovca jutros je na velikoj naslikanoj hrvatskoj zastavi osvanuo svježe naslikani srpski grb.

Četiri ocila preko vjerničkog križa nacrtani su preko hrvatskog grba koji je, u orginalu, bio na hrvatskoj zastavi. Djelatnici PU zadarske jutros provode izvid ovog slučaja, odnosno ispituju okolnosti i traže noćnog crtača srpskog grba koji je osvanuo na sam dan zagrebačke proslave Oluje i dan prije velike obljetnice donosi.zadarski.hr . Prije rata u Bukoviću je živjelo stanovništvo pretežito srpske nacionalnosti, a u godinama nakon Oluje dio se stanovnika vratio. U Bukoviću je 18. kolovoza 1990. održan veliki skup Srba na kojem je tadašnji njihov politički vođa u ovom krajuJovan Rašković održao "vatreni" govor u kojem je, uz prelete pozdrava avijacije JNA i podršku ovdašnje Milicije, najavio kasnije ratne događaje, najprije pobunjeničku autonomnost tzv. SAO Krajine.
buković_srpski_grb_1111

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.