EKSKLUZIVNO: Kaznena prijava protiv Linića zbog veleizdaje!

07.11.2013. 17:04:58

1_180527

Doznali smo da je policijski službenik jučer rekao gospođi Balenović da će ju premijer primiti na razgovor, ali nije rečeno kad. I dok Belenović pravdu traži pred zgradom Vlade, Liniću se sprema prilično ozbiljan kazneni progon. Udruga "Zviždač" tvrdi da je iznos od 505 miijuna dolara, koje je mađarski MOL 2003. godine dao, sramotno malo za četvrtinu dionica tvrtke čija se vrijednost procjenjivala na preko 20 milijardi dolara te da je Linićeva "greška" državu koštala bar 4 do 5 milijardi dolara.

Prosvjed predsjednice udruge "Zviždač" Vesne Balenović pred zgradom Vlade na Markovom trgu još traje, ali čini se da ovom, 13 godina starom, sukobu tek dolazi vrhunac. Ekskluzivno smo doznali da udruga "Zviždač" protiv ministra financija Slavka Linića podiže kaznenu prijavu za veleizdaju. Udruga, na čelu s najpoznatijom hrvatskom "zviždačicom" Vesnom Balenović, želi dokazati da je Linićeva prodaja INA-e bio veleizdajnički čin.

Balenović je danas pred zgradom Vlade RH dijelila ministrima dokumentaciju u kojoj se jasno vidi da su njene tvrdnje o malverzacijama i kriminalu u INA-i bile istina. Među tim dokumentima je i javno priznanje Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da je Balenović bila u pravu. Ona smatra da je taj dokument sam po sebi dovoljan da joj se vrati staro radno mjesti u INA-i. Naravno, to bi značilo da joj se mora isplatiti i odšteta za vrijeme koje joj je bio uskračen radni odnos (13 godina i kamate). Također, traži obeštećenje za duševnu i materijalnu bol koju su ona i njena obitelj proživjele zbog slučaja INA.

Prema riječima gospođe Balenović, većina ministara je bila blagonaklona prema njenom slučaju i rado preuzela spomenute dokumente. Kako doznajemo, jedina iznimka cijele priče bio je ministar financija Slavko Linić. Kad se Balenović približila ministru da mu se obrati i uruči dokumentaciju koju je u godinama muke skupljala, Linić je ljutito odgovorio: "Ja s vama nemam ništa". Balenović tvrdi da sve konce u ovom slučaju, kao i u Vladi drži upravo Linić te da ga se drugi ministri jednostavno boje. Velik dio građana se slaže s riječima gospođe Balenović i Linića smatra najmoćnijim članom Vlade, a predsjednika Vlade tretiraju kao drugorazrednog potrčka "vladara iz sjene". Ipak, na ovaj slučaj se oglasio čak i Zoran Milanović. Doznali smo da je policijski službenik jučer rekao gospođi Balenović da će ju premijer primiti na razgovor, ali nije rečeno kad. I dok Belenović pravdu traži pred zgradom Vlade, Liniću se sprema prilično ozbiljan kazneni progon. Udruga "Zviždač" tvrdi da je iznos od 505 miijuna dolara, koje je mađarski MOL 2003. godine dao, sramotno malo za četvrtinu dionica tvrtke čija se vrijednost procjenjivala na preko 20 milijardi dolara te da je Linićeva "greška" državu koštala bar 4 do 5 milijardi dolara.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.