EKSPLOZIJA na podmornici, sumnja se da je zarobljeno 18 mornara

14.08.2013. 09:59:11

Oko osamnaest indijskih mornara ostalo je zarobljeno nakon eksplozije i požara na podmornici s konvencionalnim pogonom usidrenoj u Mumbaiju rano jutros po lokalnom vremenu, priopćila je indijska ratna mornarica. 'Mornari su ostali na podmornici i pokušavamo ih spasiti, mislimo da ih je oko osamnaest', rekao je glasnogovornik mornarice PVS Satish. 'Nećemo odustati dok ih ne izvučemo', rekao je Satish. Eksplozija na INS Sindhurakshaku najvjerojatnije je bila nesretan slučaj, rekao je Satish. Na fotografijama koje su objavili korisnici društvenih mreža vidi se golema vatrena kugla iznad doka na kojemu je bila usidrena dizelsko-električna podmornica. Televizija u svojim izvješćima navodi da je podmornica dopola uronjena u more nakon požara. INS Sindhurakshak je lani preuređen u ruskom brodogradilištu, pišu ruska glasila. Ovaj najvjerojatnije nesretan slučaj događa se u tjednu kada je Indija predstavila nosač zrakoplova koji je sama preuredila i koji treba dovršiti 2017. i objavila da je operativan reaktor njezine prve podmornice domaće proizvodnje. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.