Erdoganovo 'posljednje upozorenje': Našem strpljenju došao je kraj

13.06.2013. 14:48:26

Prosvjednicima na istanbulskom trgu Taksimu i u obližnjem Gezi parku stiglo je 'posljednje upozorenje' turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan uputio je u četvrtak "posljednje upozorenje" prosvjednicima pozivajući ih da odmah napuste park Gezi u Istanbulu koji je potaknuo političku pobunu što već dva tjedna potresa Tursku. "Sve dosad smo bili strpljivi, ali našem strpljenju došao je kraj. Posljednji put upozoravam: majke i očevi, molim vas odvedite svoju djecu odavde", rekao je Erdogan u svom govoru u Ankari pred gradonačelnicima svoje Stranke pravde i razvoja (AKP) proizašle iz islamističkog pokreta. >> VIDEO Erdogan predlaže referendum, a prosvjednike nemilice 'guši' suzavcem "Ne možemo više čekati jer park Gezi ne pripada snagama koje su ga zaposjele, on pripada svima", dodao je. "Pozivam braću aktiviste za zaštitu okoliša: ne žalostite nas više. Dopustite nam da očistimo park Gezi i vratimo ga njegovim pravim vlasnicima (...), stanovnicima Istanbula", istaknuo je predsjednik turske vlade. Erdogan je u svom govoru potvrdio spremnost da se s građanima konzultira o planu uređenja trga Taksima i parka Gezija, čije je namjeravano uništenje bilo povod za početak prosvjeda 31. svibnja. "Općina može konzultirati svoje stanovnike na razini okruga Beyoglua (gdje je park) ili na području čitavog Istanbula (...), nema zakonske prepreke", rekao je, odgovarajući prosvjednicima koji tvrde da referendum ne bi bio zakonit. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.