Eskalacija: Skinuta ploča 'Srpskog kulturnog društva Prosvjeta' u Zagrebu!

09.10.2013. 14:22:38

1_52555c8f0b0e1

Počinitelj je nepoznatm ali je očito da će se tragikomično čuvanje vukovarskih dvojezičnih ploča morati organizirati i po glavnom gradu.

U Berislavićevoj 10 skinuta je ploča "Srpskog kuturnog društva Prosvjeta". Policija je izašla na teren i obavila uviđaj.

Očito da su zadnja događanja u Vukovaru učinila svoje. Rezignacija stalnim odbijanjem razgovora sa jednim dijelom građana, koji se protive ćirilici u Vukovaru, sada je uzelo danak i u Zagrebu. Ne zna se počinitelj, ali je očito da će se tragikomično čuvanje vukovarskih dvojezičnih ploča morati organizirati i po glavnom gradu.

A na stranicama SKD može se pronaći  vrlo zanimljivih tekstova i zaključaka. Tako se kaže da su oni Srbi koji su ostali u RH 'materijalno upropašteni ili unazađeni'. Zatim, 'zbog prekida svih veza sa matičnom državom i kulturom, nacionalni identitet, naročito mlađeg svijeta po gradovima, u slojevitoj je krizi. Tome je bitno doprinosila i difamacija tog identiteta u hrvatskoj javnosti', pišu. Kažu i kako su 'javne biblioteke u Republici Hrvatskoj radikalno očišćene od srpskih sadržaja, a tako je i sa ostalim dijelovima kulturnog pogona'. i slično.

Možda je i to bio razlog rezignacije onog koji je skinuo ploču SKD-a na ćirilici.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.