ESTOFEX izdao najviši 3. stupanj upozorenja za dio Hrvatske!

22.06.2019. 12:22:47

Tijekom noći Europski centar za prognoziranje oluja izdao je upozorenje za najviši 3. stupanj upozorenja za dijelove Hrvatske. ​ Najviša razina 3 izdana je za dijelove Hrvatske, i to većinom unutrašnjost Hrvatske, ponajprije sjeverozapadnu i središnju Hrvatsku te dio Slavonije; postoji mogućnost iznimno krupne tuče i nalete olujnog vjetra. Također mogući su iznimno izraženi grmljavinski pljuskovi. Razina 1 i razina 2 izdane su za područje sjevera Italije, jugoistočne Austrije, Slovenije, Mađarske, dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske i Bugarske; uglavnom za mogućnost tuče, lokalno izražene grmljavinske pljuskove te mogućnost naleta olujnog vjetra. Još jednom valja napomenuti kako se danas u drugom dijelu dana očekuju lokalno jače grmljavinske aktivnosti, mogući su izraženiji grmljavinski pljuskovi, tuča, pojačan vjetar te bujične poplave.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.