EU se očajnički traži i poziva sve zemlje da potpišu opasni UN-ov pakt za migracije

04.12.2018. 09:02:42

Povjerenik EU za migracije Dimitris Avramopoulos poziva sve zemlje da potpišu pakt o migracijama UN-a. Budući da je sporazum "važan" svijetu. Od 10. do 11. prosinca očekuje se da će zemlje svijeta potpisati visoko kritizirani Ugovor o globalnoj migraciji UN-a. No, nekoliko je zemalja već izvuklo. U EU ima najmanje šest zemalja koje neće potpisati. Između ostalog, tvrde da će pakt uložiti još više imigracija i predstavljati rizik nacionalne sigurnosti.
Ovog vikenda, mađarski premijer Viktor Orbán izjavio je kako vlada potpisivanja sporazuma predstavlja "ozbiljan rizik" svojim građanima. Avramopoulos ne razumije kritike, kaže on German Die Welt. Stoga želi da zemlje slijedećih nekoliko dana razmišljaju i odluče se pridružiti Globalističkom paktu o migracijama. Oni koji odbacuju pakt o migraciji nisu dovoljno proučavali, tvrdi i kaže da je sporazum, naprotiv, dobar za svijet, jer će prema njemu dovesti do "urednog" imigracije diljem svijeta i zaustaviti trgovanje ljudima , Kao i drugi zagovornici, ističe da sporazum nije obvezujući. Prema priopćenju povjerenika za migracije, također je izdaja Africi da se ne pridruži Paktu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.