Eurosong: Odličnim nastupom Jacques Houdek odveo Hrvatsku u finale

12.05.2017. 13:36:31

HRT-ov eurovizijski predstavnik Jacques Houdek večeras je s pjesmom My friend nastupio 11. u drugoj polufinalnoj večeri 62. Eurosonga u Kijevu. Publika je njihov nastup nagradila glasnim pljeskom. Jacques je bio presretan kada su voditelji pročitali da Hrvatska ide u završnicu, a kasnije je preko video poruke na Facebooku poručio: “Hvala svima, ovo smo napravili za Hrvatsku! Euforija zbog pobjede vladala je u cijelom timu koji je s Jacquesom otišao u Kijev, a jedan od članova tima rekao je kako je skoro pao u nesvijest.” U ukrajinskoj prijestolnici Kijevu održana je druga poluzavršna večer 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije. U finale Eurosonga, koje će se održati u subotu, večeras su se, uz našeg Jacquesa Houdeka, plasirali i predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije, javlja HRT. U finalu ćemo također vidjeti i čuti predstavnike 10 zemalja iz prve polufinalne večeri – Moldavije, Azerbajdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Armenije, Australije, Cipra i Belgije – te predstavnici zemalja koje su izravno u finalu – Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, kao i domaćina prijenosa Ukrajine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.