Evo gdje gledati prvi nastup Hrvatske u drugom kolu Eura

20.01.2022. 10:52:00

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija izborila drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, pred našom momčadi novi su izazovi u Budimpešti. Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv Crne Gore, Danske, Islanda i Nizozemske, a prva na redu je Crna Gora. 

Nakon što je pobijedila Srbiju i Ukrajinu te izgubila od Francuske, bit će ovo četvrti ispit na ovom prvenstvu za našu rukometnu momčad. 

Čeka je Crna Gora, momčad koja je u pripremnom razdoblju imala više problema s Covidom čak i od Hrvatske. Naime, gotovo da nije bilo igrača i člana stručnog stožera koji nije bio zahvaćen Covidom-19.

Crna Gora u borbi s Covidom

Pa ipak, uspjeli su sve to preživjeti i proći među 12 najboljih reprezentacija Europe pobjedivši Sjevernu Makedoniju i Sloveniju.

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30:21. Ali je zatim dobila Sjevernu Makedoniju 28:24, te na kraju šokirala Sloveniju s 33:32 i poslala je kući. Ukupno 16 igrača koristila je u ta tri susreta. Neke od najvećih zvijezda još su pod korona mjerama, ali nije isključeno da se netko u posljednji trenutak ne priključi baš u susretu protiv Hrvatske.

Triput smo ih pobjeđivali na Euru

S tom reprezentacijom smo tri puta igrali do sada na europskim smotrama. Uvijek u prvom krugu. U Norveškoj 2008. godine pobijedili smo 34:26 (Vori 9, Kapisoda 7). Šest godina poslije u Danskoj 27:22 za Hrvatsku (Čupić 6, Ševaljević 9). I konačno prije dvije godine u Austriji bilo je 27:21 (Cindrić 6, Grbović 6).

Susret ove dvije reprezentacije moći ćete gledati na RTL-u od 15.30. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: mp/Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.