Evo gdje možete gledati nove europske izazove hrvatskih klubova, Dinama kod Wolfsbergera i Rijeke kod Napolija

26.11.2020. 09:51:00

Ovog četvrtka nastavlja se natjecanje u skupinama Europske lige, a na terene će ponovno izaći nogometaši Dinama i Rijeke. Prvi će na teren 'modri', koji gostuju kod Wolfsbergera (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv), a nakon njih na teren će u gostima i nogometaši Rijeke koji igraju kod Napolija (21 sat, Arenasport 4, MAXtv)

Nogometaši Dinama u srijedu su otputovali u Austriju, na ogled s Wolfsbergerom, koji bi 'modrima' mogao odškrinuti i vrata tzv. 'europskog proljeća'.

Dobra vijest za Dinamova trenera Zorana Mamića jest da za ovu utakmicu može računati na sve igrače, to jest da su igrači s obveznog testiranja na novi koronavirus dobili rezultate i da su svi bili negativni.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Na sreću testiranje je završilo i prošlo dobro. Međutim, znam kako se situacija može promijeniti iz sata u sat. Strepimo i ova posljednja dva dana da ne bi netko dobio simptome ili nešto. Živimo već neko vrijeme s tim pa moramo još ova dva dana izdržati', rekao je trener Zoran Mamić koji je i sam prebolio Covid-19.

Jedini problem oko sastavljanja momčadi Mamiću pričinjava ozljeda najboljeg ovosezonskog strijelca momčadi Marija Gavranovića.

'To je sigurno utakmica koja može odrediti smjer ove godine, što se tiče Europe. Ući ćemo u utakmicu da je dobijemo, kao i svaku drugu, dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo biti ofenzivni, iako u napadačkom dijelu imamo nekoliko problema. Kastrati je tek izašao na prvi trening nakon korone, Lovro (Majer) je isto tako napravio tek jedan ili dva treninga. Ipak, vjerujem da ćemo pronaći najbolju moguću kombinaciju za tu utakmicu', optimističan je Zoran Mamić koji je analizirao igru Wolfsbergera s posljednje utakmice, na gostovanju kod Altacha.

  • 'Malo su promijenili način igre u toj utakmici. Znači li to da će promijeniti i protiv nas, teško je reći. Imaju određenih problema, izašao im je stoper Ločošvili na toj utakmici zbog bolova u leđima. Moramo se koncentrirati na sebe, na našu igru pa, ako budemo na dobrom nivou, neće biti problema.'

    Wolfsberger sve domaće utakmice u Europskoj ligi igra 'kao gost' na stadionu Woerthersee u Klagenfurtu, ali trener Dinama u tome ne vidi neku posebnu prednost.

    'S obzirom na to da nema publike, teško je reći što znači domaći teren. No, sigurno da je bolje da ne igraju na svom terenu nego da faktički igraju u gostima. Ne znači to puno, oni su tamo odigrali već dosta utakmica, tako da ne vidim to kao neku njihovu manu.'

    Za razliku od Dinamovogo trenera Mamića, strateg Rijeke Simon Rožman, imao je puno više problema sa sastavljanjem momčadi. Naime, Rožman je na Rujevici bio prisiljen ostaviti čak 14 prvotimaca, dio zbog toga jer su još uvijek pozitivni na koronu, a dio zbog drugih razloga (nisu registrirani za Europu…). Među onim igračima koje je trener Rijeke bio prisiljen ostaviti na Kvarneru su Kulenović, Menalo, Halilović…

    'Moramo uživati u svakom trenutku. Suparnici vrijede milijune, ali daleko od toga da se predajemo unaprijed. Znamo svi sve jedni od drugima, peh je samo da nismo kompletni. Htio bi samo da dobro uđemo u utakmicu i da izdržimo prvih deset minuta utakmice', rekao je Simon Rožman u najavi utakmice.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: S.Š/Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Boris Kovačev / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.