Evo kako je 64-godišnjak pokušao postati branitelj, krivotvorio potpise,a onda je napravio naivnu pogrešku

28.11.2018. 17:16:50

Evo kako je 64-godišnjak pokušao postati branitelj: puške nije ni vidio, pa krivotvorio potpise svjedoka da je pripadnik postrojbe šibenske policije od '91. No, onda je napravio naivnu pogrešku... Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 64-godišnjakom u Policijskoj postaji Vodice, protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog sumnji da je počinio kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave. Naime, kako su izvijestili iz policije, 64-godišnjak je, kao što smo već izvijestili, osumnjičen da je s ciljem da ostvari prava u svojstvu dragovoljca Domovinskog rata i na taj način sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvoreći potpise svjedoka izradio lažnu ispravu s namjerom da je uporabi kao pravu. https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/dobio-kaznenu-prijavu-jer-je-krivotvorio-isprave-i-potpise-svjedoka-da-je-bio-dragovoljac Temeljem takve lažne isprave osumnjičeni je 24. veljače ove godine Policijskoj upravi šibensko-kninskoj podnio zamolbu za utvrđivanje statusa hrvatskog branitelja, a shodno tome i da se uvede u evidenciju dragovoljaca za obranu suvereniteta Republike Hrvatske i s toga osnova ostvari sva prava. Iako puške nije ni vidio, 64-godišnjak je kako doznajemo, namjeravao prijevarom i na podli način dobiti status hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, a radi ostvarivanja povlastica koje donosi Zakon o hrvatskim braniteljima i povlastica za odlazak u mirovinu. Doznali smo, da je 64-godišnjak krivotvorio dokumentaciju i potpise izjava svjedoka o tome da je od 1991.g. pa na dalje bio pripadnik ratnih postrojbi šibenske Policije, odnosno MUP-a RH na šibenskom i vodičkom području. S takvim krivotvorenima lakomisleno je došao na šalter PU šibensko-kninske i podnio zahtjev za potvrdom o svom ratnom putu, kojeg je izmislio i opisao u priloženoj lažnoj dokumentaciji. Nakon što su policijski službenici utvrdili da ga nema u evidenciji, krenula je kriminalistička istraga koja ga je raskrinkala i završila podizanjem kaznene prijave. A za kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprava prijeti mu kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do dvije godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.