Evo kakvo nas vrijeme očekuje tijekom vikenda

24.01.2015. 10:37:17

Oborina će biti više u prvom dijelu dana dok se popodne i navečer sa zapada očekuje slabljenje i prestanak oborina. Puhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova. U unutrašnjosti zemlje smirivanje vremena će ići sporije pa će tijekom današnjeg dana biti još dosta oborina – u gorju će pasti 10-15 cm snijega, a malo susnježice i snijega će biti i u nekim nizinskim predjelima, osobito u zapadnoj Slavoniji, Moslavini, Banovini, Posavini i na Kordunu, javlja Crometeo. S obzirom da će temperatura zraka biti oko nule ili malo iznad vjerojatno će se stvoriti i (tanji) snježni pokrivač. Najmanje oborina na krajnjem sjeverozapadu gdje vjerojatno neće biti snijega na tlu, a tanji pokrivač mogao bi nastati na Kordunu, Banovini, Moslavini, zapadnoj Slavoniji i Posavini. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice više od 15 cm snijega. Oborina će biti više u prvom dijelu dana dok se popodne i navečer sa zapada očekuje slabljenje i prestanak oborina. Puhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova. Nedjelja donosi postupno smirivanje vremena i prestanak oborina. Malo snijega moguće je još u Slavoniji i Lici. Poslijepodne i navečer moguće je i djelomično razvedravanje sa zapada. I dalje ostaje hladno, ali će vjetar oslabjeti. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 Celzijevih stupnjeva. Jadran Djelomično sunčano i u većini predjela suho bit će tijekom subote. Samo je na krajnjem jugu Dalmacije moguća slaba kiša povremeno. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Bit će malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 5 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Djelomično sunčano i suho bit će tijekom nedjelje. Malo snijega može pasti samo na Dinari i Kamešnici. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Temperature zraka u daljnjem laganom padu, pa niti uz obalu u mnogim predjelima neće prelaziti 10°C u najtoplijem dijelu dana. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.