Evo što Ivana Šojat kaže o tome je li u utrci za gradonačelnicu Osijeka

10.01.2017. 14:13:15

Mnogi puno veći od mene i puno prije mene uključili su se u taj život. Mislim da nisu požalili, rekla je Ivana Šojat Nakon što je u medijima objavljena informacija da je književnica, prevoditeljica, urednica kazališnih izdanja u osječkom HNK-u i pripadnica HOS-a Ivana Šojat izgledna kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka, oglasila se i sama. Šojat je u toj stranci od početka 90-ih. "Izvjesno je da ću biti kandidatkinja za gradonačelnicu", rekla je za tportal 46-godišnja Ivana Šojat. Još nije formalna kandidatkinja jer je za to potrebna procedura. "Jednostavno, kad mi se ponudila takva mogućnost, dugo sam ju razmatrala. Onda sam shvatila da u životu možemo neprestano romoriti, kritizirati i stajati sa strane te gledati kako drugi rade stvari ili preuzeti stvari u svoje ruke. Nisam prva književnica, ni kulturnjakinja, koja čini takvo što. Dapače, mnogi puno veći od mene i puno prije mene uključili su se u taj život. Mislim da nisu požalili". Ivana Šojat se kao 20-godišnjakinja dragovoljno uključila u Domovinski rat.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.