EVO ŠTO JE DINAMO POSLAO U SPLIT UOČI VELIKOG DERBIJA: HOĆE LI TORCIDA OVOGA PUTA POKAZATI TRANSPARENTE?

06.07.2022. 11:56:00

Po zadnjem dobivenom popisu od policije, ukupno 226 navijača ne mogu kupiti ulaznicu za utakmicu. 

Svi jako dobro znamo kako se potkraj prethodne sezone završilo posljednje gostovanje Hajdukovih navijača u Maksimiru. Ne ponovilo se...

Utakmica Superkupa, kao i obično kad se sastaju Dinamo i Hajduk, utakmica je visokog rizika. Za Torcidu je na maksimirskom stadionu predviđeno 2.500 ulaznica, to je kapacitet na južnoj tribini za gostujuće navijače. Po informacijama koje smo jučer imali u poslijepodnevnim satima, navijači Majstora s mora su isključivo preko Hajduka zasad kupili 850 ulaznica. Očekuje se da će se tijekom tjedna prodati sve ili većina ulaznica.

Inače, povodom utakmice Superkupa održan je sastanak u Ravnateljstvu policije, na njemu su bili prisutni Damir Barić (zamjenik glavnog ravnatelja policije), Jurica Jurjević (voditelj sigurnosti HNS-a), Ante Zebić (direktor sigurnosti i logistike Hajduka) i Krešimir Antolić (član Uprave Dinama). Potpisan je ugovor o prodaji ulaznica i jučer su ulaznice poslane u Split. Hajduk je obvezan personalizirano prodavati ulaznice i najkasnije 48 sati prije početka dostaviti podatke policiji i Dinamu. Policija je odredila da Dinamo zbog događaja na utakmici 21. svibnja može prodavati 80 posto kapaciteta tribine sjever dolje, što u konkretnoj brojci znači 3.960 ulaznica.

Dinamo je Hajduku poslao upute za njegove navijače, jednakog sadržaja kao i na onoj posljednjoj utakmici. Tim uputama se ništa ne zabranjuje, nego se upućuju gostujući navijači na prijavu transparenata i navijačkih rekvizita najkasnije 48 sati prije utakmice. Nakon toga je Dinamo obvezan omogućiti da predstavnici Hajdukovih navijača transparente donesu na pregled dva i pol sata prije utakmice Superkupa, te da nakon što ih unesu na tribinu ostanu tamo uz svoje transparente i redarsku službu Dinama. 

Preduvjet za kupovinu ulaznica za sve će navijače, ističu u maksimirskom klubu, bit će predočenje važećeg osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica, za dijete rodni list, zdravstvena iskaznica ili putovnica), sve su ulaznice i paketi personalizirani i glase na ime i prezime, a prilikom kupovine potrebno je prikazati osobni dokument za sve ulaznice.

Dakako, Dinamo neće prodavati ulaznice osobama kojima kupovinu priječi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Po zadnjem dobivenom popisu od policije, ukupno 226 navijača ne mogu kupiti ulaznicu za utakmicu jer imaju aktivne zaštitne sudske mjere ili su svrstani u najrizičniju skupinu navijača. Od toga je 44 pripadnika BBB-a, 46 Torcide, dok su sve ostale zaštitne mjere određene prema svim ostalim navijačima.

MAKSIMIR SE OTVARA U 18.00

Ulazi stadiona Maksimir bit će na dan utakmice Dinamo - Hajduk otvoreni od 18.00 sati, priopćeno je iz Dinama, uz dodatak da će na ulazima na stadion Maksimir biti organizirana kontrola dokumenta koji su uvjet za ulazak - važeći osobni dokument i personalizirana ulaznica.

Kako se na dan derbija očekuje iznimno velika gužva u krugu stadiona već od popodnevnih sati, iz Dinama pozivaju sve navijače da na stadion dođu što prije s otvaranjem ulaza, već od 18 sati. Klub će organizirati fan zonu u blizini stadiona, a o čemu će na vrijeme obavijestiti navijače.

Izvor: Sportske novosti

Izvorni autor: Davorin Olivari, SN/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.