EVO ZAŠTO GA JE MUP UHITIO NA GRANICI: Dane Lukajić je bio zapovjednika logora “Manjača”

01.07.2018. 14:02:22

Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima PU ličko-senjske i Ravnateljstva policije Hrvatske su danas, 30. lipnja, u 10,25 sati, u Ličkom Petrovom Selu, uhitili 67-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine Danu Lukajića. Uhićeni je nekadašnji oficir u organima sigurnosti iz V. armijske oblasti sa tadašnjim sjedištem u Zagrebu, a uhićen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz člana 122. OKZ RH, priopćio je MUP Hrvatske. Osumnjičeni je priveden u prostorije PU zagrebačke gdje su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđene osnove sumnje da je osumnjičeni tijekom rujna 1992. godine u logoru ratnih zarobljenika ‘Manjača’ pored Banja Luke, kao tadašnji pripadnik sigurnosnih službi JNA i Vojske Republike Srpske, u više navrata zapovjedio podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima nanošenjem patnji i ozljeda tjelesnog integriteta i zdravlja, u čemu je povremeno i sam sudjelovao kršeći pravila međunarodnog prava, uslijed čega je više ratnih zarobljenika zadobilo teške tjelesne ozljede. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine bit će u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava. Podsjećamo, ranije je objavljena vijest kako se radi o Dani Lukajiću, članu Udruženja “Jadovno”./HMS/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.