Facebooku ne stoje brojke: 10 posto svih korisnika nisu ljudi

18.05.2013. 12:34:46

Više od 100 milijuna korisnika na Facebooku su ljubimci, razni predmeti i stranice brandova. Facebook je u ožujku objavio da imaju 1,1 milijardu aktivnih korisnika

Facebook se često voli pohvaliti svojim ogromnim brojem korisnika, odnosno više od milijardu njih. No, velik dio od toga broja uopće nisu ljudi. Kako je objavio eMarketer, čak 10 posto mjesečnih korisnika na mreži uopće nisu ljudi. Više od 100 milijuna korisnika su ljubimci, razni predmeti i brandovi.
Facebook je krajem ožujka objavio da imaju 1,11 milijardu aktivnih korisnika, a eMarketer navodi da se radi o 889,3 milijuna ljudi. Iz kompanije su još lani, nakon izlaska na burzu, objavili da su svjesni ovog problema, a tada su navodili da se radi o oko 4,8 posto lažnih profila. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.