Fanovi Građanske akcije mu prijetili 'vađenjem očiju' i 'je*anjem majke', on im odgovorio – prijeti mu šest mjeseci zatvora

30.11.2013. 10:14:44

1_193156

Da bi stvar bila potpuno bizarna, pobrinula se policija koja je Crnjcu uzela laptop od 5000 kuna jer ga je, kako su mu rekli, koristio u počinjenju kaznenog djela.

DORH želi hrvatskog branitelja, Vukovarca Jozu Crnjca, kazniti sa šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana zbog "promicanja nasilja prema Srbima i ostalim manjinama". Crnjac je prije tri mjeseca na Facebooku Građanske akcije oštro reagirao na neovlašteno postavljanje svoje fotografije i vrijeđanja koja su uslijedila.

- Kad Građanska akcija na Facebooku briše gu*icu zastavom, himnom i grbom, vrijede zakoni Kalifornije. Kad ja pišem na Facebooku, vrijede hrvatski zakoni - ogorčen je Crnjac.

Podsjetimo, on je u rujnu dva dana proveo u pritvoru zbog fotografija s ustaškom uniformom i kapom i spornih napisa na Facebooku. Cijeli je slučaj komentirao i ministar policije Ranko Ostojić. Jozo u je u razgovoru za Dnevno objasnio da je kolekcionar koji se fotografirao i u četničkoj uniformi.

Osim fotografija, sporan je bio i njegov odgovor na konstantno vrijeđanje ispod njegove fotografije koju je na svom Facebooku objavila GA. U komentarima su pozivali na "vađenje očiju", "je*anje majke" i slično. Kada je Crnjac u afektu odgovorio da "tko ne misli kao Hrvat ga treba baciti u Dunav" te prijetio anonimcima iz Građanske akcije, ti su napisi postali krunski dokaz da Crnjac širi mržnju prema "osobama srpske i drugih nacionalnosti", kako je u optužnom prijedlogu naveo DORH. Iako, tvrdi Crnjac, Srbe baš nigdje ne spominje. A od onog što je napisao ne bježi te u DORH-u nije ništa osporio.

Da bi stvar bila potpuno bizarna, pobrinula se policija koja je Crnjcu uzela laptop od 5000 kuna jer ga je, kako su mu rekli, koristio u počinjenju kaznenog djela.

- Dobro da mi nisu odrezali ruke da ne mogu pisati. Ili iz glave izvadili mozak da ne mogu razmišljati – ironičan je Crnjac.

Crnjac je u razgovoru za Dnevno neposredno nakon pritvora rekao kako mu ne bi bilo žao da ga se kazni kada bi zakon vrijedio jednako za sve. Podsjetimo, famozna Građanska akcija poznata je po tome što, kako se čini, počesto krši Kazneni zakon izrugivanjem iz zastave, grba i himne RH. Zbog toga smo se i mi obratili MUP-u koji je stvar, kako su nam rekli, proslijedio DORH-u.

A sada ostaje vidjeti – hoće li DORH primjenjivati zakon jednako na sve ili će "brisanje gu*ice zastavom, himnom i grbom" ostati nekažnjeno. I hoće li netko dobiti novi Toshibin laptop...

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: