Fifa kaznila HNS s 300.000 kn zbog širenja mržnje navijača

29.05.2013. 15:02:36

Krovna svjetska nogometna organizacija Fifa oštro je novčano kaznila Hrvatski nogometni savez zbog širenja mržnje hrvatskih navijača na kvalifikacijskoj utakmici protiv Srbije u ožujku.
Fifa je HNS kaznila s 300.000 kuna zbog uvredljivih povika protiv Srbije, prenosi Greenwich Time. Iz Fife su reagirali nakon izvještaja Farea, koji nadzire diskriminaciju u nogometu navevši 'najmanje sedam različitih nacionalističkih pjesama, koji u kontekstu Balkana, potiču mržnju i vode do diskriminacijskih djela'. Fare također navodi da su na različitim dijelovima stadiona navijači iznova uzvikivali 'Za dom spremni!' Hrvatska je izbjegla kaznu igranja pred praznim tribinama za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Škotske na Maksimiru, koja se igra 7. lipnja. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.