Film "Draga Gospa Ilačka" na HRT-u

12.08.2014. 10:58:10

U povodu svetkovine Velike Gospe, u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i producenta filma Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik u petak 15. kolovoza 2014. na Prvom programu HRT-a u 14,45 sati bit će prikazan dokumentarni film "Draga Gospa Ilačka" redatelja Branka Ištvančića. Film "Draga Gospa Ilačka" sažima metafiziku i mistiku sakralnoga i čovjekov ovozemaljski hod u traganju za smislom života. Tema hodočašća Gospi Ilačkoj otkriva povijest srijemskoga prostora, pojavu svete vode po Blaženoj Djevi Mariji i povezuje ovo svetište s Lourdesom. Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Glazba se zasniva na originalnim tradicijskim instrumentima i melodici. Film je dobitnik Nagrade za najbolji film festivala i Nagrade za najbolju glazbu na Festivalu hrvatskog vjerskog filma na Trsatu 2010. godine. Osmi toga dobio je i posebno priznanje 14. ITF'CRO 2011. u Splitu "za izuzetno kvalitetan autorski rad religijskog sadržaja u funkciji turizma" te posebnu nagradu za režiju na 50. International Tourfilm Festivalu u gradu Lecce u Italiji 2012. Redatelj: Branko Ištvančić Produkcija: Udruga dr. Ante Starčević - Tovarnik DVD ILAČA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.