(FOTO) BANDIĆEV GROB OD JUTRA PREKRIVEN VIJENCIMA: Sjetili ga se i SDP-ovci i HDZ-ovci! Počast mu odale i kumice, bokci i ‘tete iz vrtića’

28.02.2022. 14:27:00

“Već od ranog jutra na grobu Milana Banića položen je velik broj vijenaca, a prijepodne se očekuje i dolazak stranačkog vodstva BM 365, koji će zapaliti svijeće i položiti vijence”, javlja portal Zagreb.info.

Vijence na grobu, između ostalih, položili su studenti iz Međugorja, zagrebački bokci, zaposlenice gradske uprave i Holdinga, “tete iz vrtića”, sestre sa Svetog duha, HDZ Dubrava, ali i SDP Žitnjak.

Foto: Zagreb.info

Podsjetimo, danas je prva godišnjica smrti najdugovječnijeg zagebačkog gradonačelnika koji je preminuo u 66. godini od srčanog udara.

I dalje nema nadgrobnog spomenika

Na žalost, posljednje počivalište Milana Bandića i danas, godina dana poslije smrti, i dalje je predmentom rasprava.  Zbog  iznenadne smrti Bandić nije imao gdje biti ukopan pa se ad hoc akcijom organiziralo grobno mjesto u neposrednoj blizini zaštićenih arkada, ali bez nadgrobnog spomenika.

Foto: Zagreb.info

Naime, to mjesto je u vlasništvu grada, tako da Bandićeva udovica i obitelj ne mogu staviti nadgrobni spomenik. No, kako je za Zagreb.info potvrdio Ivica Lovrić, u posjedu je informacije da je pokrenut proces prebacivanja vlasništva s grada na Bandićevu obitelj. No, niti taj potez nije prošao bez reakcija. SDP-ov Renato Petek najavio je da će tužiti Grad Zagreb jer smatra da se tim potezom prijenosa vlasti s grada na privatnu osobu radi o privatizaciji javnog prostora jer Bandićev grob nije unutar groblja, već smješten na zelenu površinu. 

Foto: Zagreb.info

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Zagreb.info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.