FOTO Dani sjećanja na poginule, nestale i umrle branitelje i civile

03.10.2016. 17:17:42

Tom prilikom sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglasio je kako se prisjećamo vremena kada je Hrvatska bila jedinstvena, snažna i nepobjediva Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nazočio je Danima sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve mjesta Ilovačak, Desni Degoj, Gornja i Donja Bučica, Gornje i Donje Taborište i Slatina Pokupska. Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilima položeni su vijenci i zapaljene svijeće kao i kod spomenika „Golubica“ u Gorenjem Taborištu. U sjećanje na sve poginule mještane Ilovačka, Desnog Degoja, Gornje i Donje Bučice, Gornjeg i Donjeg Taborišta te Slatine Pokupske održana je komemoracija te služena sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Gornjoj Bučici. Bila je to prigoda da sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri Ibrišević  polože i vijence te zapale svijeće za sve poginule branitelje i civile Male Soline u Domovinskom ratu te poginulim mještanima Male Soline u razdoblju od 1941. do kraja 1945. godine. Tom prilikom sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglasio je kako se prisjećamo vremena kada je Hrvatska bila jedinstvena, snažna i nepobjediva. "Pobijedili smo u ratu, pobijedili smo velikosrpsku politiku koja je za cilj imala potpuno etnički očistiti ovo područje županije i ovdje stvoriti svoje granice. Nisu uspjeli zahvaljujući velikim žrtvama, velikom naporu tadašnjeg vodstva, ali i velikom zajedništvu hrvatskih branitelja. Pred nama je sada drugačija bitka, jednako važna kao i Domovinski rat. Sada vodimo bitke za spas Hrvatske, da ne bude opustošena, da područja koja su bila devastirana,a zatim i obnovljena ne budu pusta. U njih moramo vratiti mladost, poticajnim mjerama vratiti obitelji i otvarati nova radna mjesta. To je nešto što moramo brzo učiniti, a očekujem da to bude i prioritet nove hrvatske Vlade i novog premijera“, kazao je župan Žinić.
Dani sjećanja

Dani sjećanja

Dani sjećanja

Dani sjećanja

Dani sjećanja

Dani sjećanja

Dani sjećanja

Dani sjećanja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.