(FOTO) Eskalacija u Seattleu: Prosvjednici predvođeni ljevičarima i Antifama izbacili policijske službenike i zauzeli područje grada

13.06.2020. 10:41:00

Osim žestokih borbi prosvjednika i policije, u Seattleu doista dogodilo nešto neobično i neočekivano. Prosvjednici su protjerali policijske službenike i zauzeli jedno područje proglasivši ga “autonomnom zonom”.

Tjedan ranije u prvome planu bili su okrutni sukobi koji su se vodili na ulicama ovoga grada. Pripadnici Nacionalne garde čak su podigli i barikade kako bi obranili jednu od policijskih postaja. No, odnosi su se uskoro zaoštrili, pa su prosvjednici nasrnuli s bocama, ciglama…

Skupina Antifa proglasila samoupravu na području američkog teritorija

Grad donosi odluku prema kojoj će službenici napustiti postaju koju su danima branili. Na ovaj način, željeli su “de-eskalirati” situaciju. Zgrada se ograđuje, postaje zabarikadirana. I baš kad su svi mislili da je situacija mirna, prosvjednici su se pojavili pred napuštenom zgradom. Neki su nosili natpise BLM-a (Black Lives Matter), dok su se neki odlučili na prepoznatljive ANTIFA “kombinacije” – crne majice i maske preko lica. Uz njih, došli su i pripadnici kluba John Brown, za koje se smatra da su “tvrdi ljevičari”, donosi advance.hr.

Prosvjednici su osim policijske postaje zauzeli i gradsku vijećnicu.

Alex Garland@AGarlandPhoto

protesters in have taken city hall. Thousands are moving in.

Ugrađeni videozapis

Svi zajedno osnovali su “autonomnu zonu”, tzv. Capital Hill (“CHAZ”).

Buck Sexton
@BuckSexton

’s Insurrection Shows That Democrats Cannot Keep Your Family Safe https://www.bucksexton.com/content/2020-06-11-seattles-insurrection-shows-that-democrats-cannot-keep-your-family-safe/ …

Seattle’s Insurrection Shows That Democrats Cannot Keep Your Family Safe | Buck Sexton

The insurrection taking place in the heart of Seattle is a stark reminder about what is at stake in the 2020 election. Do you want a president who stands up to anarchists masquerading as protesters...

bucksexton.com

Treba uzeti u obzir činjenicu da u ovom slučaju policija nije pasivna. Ona bi, dakako, mogla prekinuti okupaciju – ali posljedice bi bile stravične. Dodatno nasilje i žrtve na ulicama Seattlea brzo bi se proširile medijima, a onda riskiraju i drugi val nasilja u SAD-u.

Istovremeno, gradonačelnica Seattlea Jenny Durkan poručila je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da se “vrati u svoj bunker” nakon što je Trump zaprijetio da će intervenirati zbog autonomne zone koju su prosvjednici postavili u zapadnom američkom gradu.

“Ovo nije igra”, poručio je Trump.

Greatest President Ever!@realTrumpForce

WEAK GOVERNOR TAKES A KNEE!

"Radical Left Governor @JayInslee and the Mayor of Seattle are being taunted and played at a level that our great Country has never seen before. Take back your city NOW. If you don’t do it, I will. This is not a game."

Podsjetimo, u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje traju nasilni prosvjedi zbog ubojstva’ Afroamerikanca Georgea Floyda. Nažalost, prosvjedi su se vrlo brzo pretvorili u nasilne prosvjede, a prosvjednici, barem tako tvrde i neki ”hrvatski” mediji, traže pravdu za Georgea. Nije jasno o kakvoj pravdi govore i kakvu pravdu traže prosvjednici ako se policajac koji je Floyda gušio nalazi u zatvoru pod optužbom za ubojstvo, dakle, prepušten je američkom pravosuđu? Što drugo prosvjednici od ”pravde za Floyda” mogu očekivati, osim ako be žele da im vlasti izruče bivšeg policajca kako bi ga oni smaknuli i tako izvršili pravdu na svoj način? Ponovimo još jednom optužen je bivši policajac Derek Chauvin te još trojica njegovih kolega koje se tereti za suučesništvo i nečinjenje.

Kako smo već spomenuli prosvjedi su postali iznimno nasilni, pljačka se, otima, pali, a neki prosvjednici tuku nedužne građane, ima i mrtvih. Prosvjede navodno predvode ekstremistički ljevičarski pokreti, poput Antife, pokret koji za koji je predsjednik Donald Trump najavio da će ga proglasiti terorističkom organizacijom, Black Lives Matter te drugi.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.