FOTO 'On je razumio da neka načela nadilaze politiku': Na privatnoj ceremoniji pokopan McCain

03.09.2018. 10:45:04

'BRANITELJ VRIJEDNOSTI' Na ispraćaj nije bio pozvan sadašnji predsjednik Donald Trump koji je subotu proveo u svom golf klubu u Virginiji Američki senator i veteran rata u Vijetnamu John McCain pokopan je na privatnoj ceremoniji u nedjelju na groblju Pomorske akademije SAD-a u Annapolisu u državi Maryland. McCain je pokopan uz vojne počasti uz svog prijatelja admirala Chucka Larsona, koji je umro 2014. Republikanski senator i predsjednički kandidat koji je više od pet godina proveo u zarobljeništvu u Vijetnamu, posljednji put je govorio na Akademiji u listopadu prošle godine kada je kadetima poručio da ga je ta škola pripremila za izazove s kojima se kasnije suočio. McCain je umro 25. kolovoza  u 82. godini života od raka mozga. Nakon što mu je najprije odana počast u njegovoj Arizoni, lijes s njegovim posmrtnim ostacima bio je postavljen u zgradi Kongresa u petak, a u subotu je održana komemoracija u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu gdje su govorili bivši predsjednici, demokrat Barack Obama i republikanac George Bush. Članovi obje stranke tijekom komemoracije stajali su uz lijes. Na ispraćaj nije bio pozvan sadašnji predsjednik Donald Trump koji je subotu proveo u svom golf klubu u Virginiji. Bivši predsjednici, koji u pobijedili McCaina na izborima na nacionalnoj razini i u stranci, opisali su ga kao ozbiljnog branitelja vrijednosti i časti. "On je razumio da neka načela nadilaze politiku. Neke vrijednosti nadilaze stranku", rekao je Obama. "John je vjerovao u poštene argumente i slušanje gledišta drugih". "Učinio nas je boljim predsjednicima, kao što je i Senat učinio boljim, kao što je i ovu zemlju učinio boljom", rekao je Obama. Veliki dio ispraćaja isplanirao je sam McCain, uključujući i poziv bivšim predsjednicima. "On je bio častan i uvijek je priznavao da su i njegovi protivnici bili domoljubi i ljudska bića", rekao je Bush o svom bivšem stranačkom kolegi.

[slideshow_deploy id='106635']

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.