(FOTO) OSKVRNUT JE GROB OLIVERA DRAGOJEVIĆA! Zakleti Srbin u pohodu, došao se rugati na Jadran: Gadili posljednje počivalište legende

08.08.2022. 15:23:00

Filip Rodić, srpski novinar koji se u svom radu redovito pokazuje kao eksponent velikosrpske politike Slobodana Miloševića i poklonik Aleksandra Vučića, došao je na ljetovanje u Hrvatsku i pritom se na svom Facebook profilu pohvalio oskvrnućem groba hrvatske pjevačke ikone, Olivera Dragojevića.

Rodić koji je kao kolumnist radikalno nacionalističkih “Večernjih novosti” i notornog “Pečata” kojeg je pokrenuo Milorad Vučelić, bivši srbijanski političar te jedan od najbližih suradnika Slobodana Miloševića, zamjerao Pupovcu i drugim predstavnicima Srba u Hrvatskoj što su se pojavili na proslavi Oluje, sada obilazi hrvatski Jadran, a jedna od usputnih stanica mu je bio i grob neprežaljenog pjevača Olivera Dragojevića.

Tom prilikom, Rodić je uz nadgrobnu ploču s likom Olivera Dragojevića postavio knjigu na čijoj se naslovnici nalazi ratni zločinac Slobodan Milošević. Inače, radi se o knjizi “Godine raspleta Slodobana Miloševića”, odnosno zbirci njegovih govora. Svoju degutantnu akciju Rodić je fotografirao i time se pohvalio svojim prijateljima na Facebooku.


Iako mu boravak na hrvatskom Jadranu ne smeta, kao što smeta mnogim njegovim kompanjonima iz Beograda, koji izdajnicima nazivaju one koji se odluče za ljetovanje u Hrvatskoj, Rodić se u svom šovinističkom pohodu pohvalio fotografijom na kojoj se vidi kako plovi na jedrilici, a objavu je začinio stihovima Baje Malog Knindže, pjevača koji već desetljećima opjevava zločinačku samoprozvanu Republiku Srpsku Krajinu. “Morem plovi jedna mala barka”, napisao je Rodić, a u komentarima mu se javio srpski povjesničar Nemanja Dević poznat po angažiranju na uspjelom procesu rehabilitacije četnika Draže Mihailovića.

“Morem plove četnici”, glasi naziv snimke koju je Dević podijelio u komentaru.

Kao zamjenik urednika “Pečata” u kojem je svojedobno objavljivao Aleksandar Vulin, Rodić je u svojim tekstovima, televizijskim i podcast izdanjima poznat kao Vučićev propagandist koji negira genocid u Srebrenici, veliča Slobodana Miloševića, a u njegovom radikalnom velikosrpstvu nema mjesta ni za ljude poput Milorada Pupovca na koje gleda kao izdajnike i “slučajne Srbe”.

Pojavio se Rodić i u Jasenovcu, a u komentarima ispod fotografije referirao se na nedavnu provokaciju Aleksandra Vučića koji je kao predsjednik Srbije pokušao nenajavljeno ući u Hrvatsku. “Tebe su pustili, napisao je jedan prijatelj, a Rodić mu je odgovorio kako je on bio u “privatnom posjetu”, pa dodao kako su ga pustili možda zato jer se nije javio Miloradu Pupovcu.

Političari iz Srbije ovih dana prozivaju Srbe koji ljetuju na hrvatskoj obali, ali Rodiću to očigledno ne smeta niti se osjeća izdajnikom. Dapače, djeluje kao da je Rodić ljetovanje dobro iskoristio za pljuvanje po hrvatskim simbolima zbog čega bi ga isti ti koji prozivaju vlastiti narod mogli potapšati po ramenu i udijeliti još koji dinar za jedrenje i dobar provod u Hrvatskoj

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Screenshot/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.