FOTO: OSNOVANA UDRUGA OKLOPNO MEHANIZIRANE BOJNE 113. ŠIBENSKE BRIGADE HV 'COBRA'

20.07.2015. 08:01:15

OSNOVANA UDRUGA OKLOPNO MEHANIZIRANE BOJNE 113. ŠIBENSKE BRIGADE HV 'COBRA'
unnamed
Veterani tenkista OMB COBRA, odnosno Oklopno Mehanizirane Bojne 113. Šibenske Brigade HV 'COBRA', 18.07.2015. godine u Vodicama na ranču 'Kod Sudca' sa početkom u 18 sati, održan je Inicijativni odbor sa ciljem osnivanja udruge veterana iz Domovinskog rata. Nazočni veterani su predložili g. Tihomira Matešu za predsjednika Inicijativnog odbora te je jednoglasno izabran. Nakon iznošenja, rasprave i jednoglasnim usvajanjem dnevnog reda Inicijativnog odbora, nazočni veterani su jednoglasno zaključili da postoje elementi za osnivanje Udruge.Nakon kratke pauze, u 19:30 sati, pristupili su Izborno - osnivačkoj skupštini sa izlaganjem dnevnog reda po predloženim točkama.
cobra11
Dnevni red Osnivačko – izborne skupštine je po svim predloženim točkama jednoglasno usvojen te su pristupili izboru dužnosnika prema statutu Udruge. Za predsjednika Udruge je jednoglasno izabran g. Milivoj Meić Sidić, za dopredsjednike su jednoglasno izabranig. Boris Horvat i g. Radoslav Juričev Sudac, za tajnika g. Darko Latin, za blagajnika g. Mario Đaković, te za likvidatora g. Maria Franića. Osnovni ciljevi udruge su očuvanje digniteta Domovinskog rata, obilježavanje značajnih događaja iz tog razdoblja, okupljanje pripadnika diljem RH, skrb o ratnim stradalnicima i druge aktivnosti koje se navode Statutom.
cobra22
Ovim putem pozivamo 'SVE' pripadnike veterane iz Domovinskog rata OMB 113. Šibenske Brigade COBRA koji nisu nazočili, odnosno nisu bili u mogućnosti odazvati se i biti prisutni, da se odazovu pozivu u što većem broju i sudjeluju u aktivnostima Udruge. Osnivačkoj skupštini Udruge je kao uzvanik bez prava glasa nazočio i predstavnik Udruge 'Crne Mambe', odnosno Kluba Oklopno Mehanizirane Bojne 2. Gardijske Brigade 'Gromovi' g. Damir Veverec, te je istovremeno odabran za taj događaj kao predstavnik krovne Udruge, odnosno Zajednice Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi HV koja djeluje i okuplja sve oklopne ratne postrojbe iz Domovinskog rata na razini RH. Moramo naglasiti da je g. Damir Veverec za vrijeme Domovinskog rata jedno vrijeme, isto bio pripadnik u sastavu OMB COBRA, te svoj ratni put nastavio i završio u OMB 2. GBR Gromovi. Na kraju se g. Veverec svima prisutnim svojim govorom, obratio u smislu podrške i poziva na zajedništvo veterana oklopnih postrojbi proizišlih iz Domovinskog rata.
cobra_33
Ugodan događaj se dalje nastavio proslavom doslovno do zore, uz delicije svima poznate Dalmatinske pečene janjetine sa ražnja.
COBRA6_ZAKUSKA_DRUŽENJE_6
'Zajedno u ratu, zajedno u miru' Udruga Veterana OMB 113. Šibenske Brigade HV 'COBRA'
cobra_44
cobra_55
COBRA7_ZAKUSKA_DRUŽENJE_7
FOTOGALERIJA OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.