(FOTO) OVOG NEMA NI U FILMOVIMA: Pijan vozio Mercedes bez guma, a na kraju ‘popio’ i žestoku kaznu

05.05.2021. 14:48:00

Nesvakidašnji prizor imali su prilike vidjeti stanovnici Mirkovca pokraj Vinkovca. Neki su bili toliko fascinirani prizorom da su isti prijavili policiji.

Incident se dogodio u ponedjeljak, 3. svibnja, u 13:09 kada su policajci zaustavili 44- godišnjeg vozača u Mercedesu C klasi. Razlog zaustavljanja – vožnja bez guma!

Točnije, nije imao gume na prednjem desnom i stražnjem desnom kotaču, a vozio se samo na naplatcima. Prema važećem Pravilniku o tehničkim pregledima vozila na cesti to je kategorizirano kao opasan nedostatak.

Foto: PU vukovarsko-srijemska
Napuhao više od 2 promila

No, ni tu nije bio kraj njegovim mukama. Policija ga je brzo dala testirati na alkohol te se pokazalo da ima 2,23 g/kg promila u organizmu.

Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je te smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak.

Stigla ga kazna

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Andrej Jelušić/Foto: PU Vukovarsko - srijemska

Autor: