(FOTO) POTONUO BROD KOD CRESA! IZVUČENO OSMERO LJUDI: More je podivljalo, jedna osoba uočena u moru!

30.08.2021. 16:15:00

U nedjelju, u jutarnjim satima u blizini otoka Cresa potonula je brodica koja je ostala bez pogona nakon čega su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema stijenama.

Na brodici se u trenutku nesreće nalazilo osmero ljudi i svi su spašeni. Brod je nakon nekog vremena potonuo.

Akcija spašavanja bila je izuzetno zahtjevna zbog olujnog mora koje je onemogućavalo spasiteljskom brodu da pristane uz obalu, preuzme ljude i otegli brodicu.

Jedna osoba je skočila u more

“Policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka vrlo je brzo stiglo na mjesto nesreće. Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid”, objavila je policija.

Foto: PU primorsko-goranska

U međuvremenu je na mjesto događaja stiglo i plovilo Sea help, a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu. 

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osmero hrvatskih državljana, od kojih je troje djece te da nema ozlijeđenih.

Nitko im nije mogao pomoći osim vatrogasaca

Unesrećenim putnicima nitko nije mogao pomoći i prići s morske strane zbog čega su u pomoć pozvani vatrogasci DVD-a Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac, uspjeli ukrcati osobe u vozila i odvesti ih do prostorija DVD-a Cres, odakle su se uputili na otok Krk, gdje su smješteni.

Foto: PU primorsko-goranska

Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba ni onečišćenja mora. Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: PU Primorsko-goranska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.