(FOTO) ‘RAT NA JARUNU!’ HV za gledatelje izveo akciju: Napali i zarobili teroriste na otoku

30.05.2022. 18:09:00

Ministar obrane Mario Banožić i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišli su u ponedjeljak 30. svibnja 2022. godine na RSC Jarun taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, borbene i neborbene tehnike postrojbi Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i civilne zaštite te proizvode hrvatskih branitelja koji su izloženi povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

Foto: MORH/ F. Klen

Ministri su nazočili pokaznim vježbama Počasno-zaštitne bojne, Pukovnije vojne policije i Zapovjedništva specijalnih snaga.

Filip Klen/HORH

Čestitavši svim hrvatskim građankama i građanima Dan državnosti, ministri su se složili kako je današnji dan prilika za podsjetiti se svih onih koji su položili svoj život za samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu.


Filip Klen

“Današnji dan je podsjetnik na sve ono što su Hrvatska vojska i hrvatski branitelji značili za hrvatsku slobodu. Upravo zato drago mi je što hrvatski branitelji i danas sudjeluju u razvoju obrambenog resora i što ih zanima u kojem će se smjeru Hrvatska vojska dalje opremati i modernizirati”, rekao je Banožić i prisjetio se prvih dana stvaranja hrvatskih oružanih snaga i hrvatske države. Hrvatski vojnik je ključ na kojem je stvorena Hrvatska vojska i to u onim najtežim trenutcima stvaranja hrvatske države. To su bili trenutci kada smo znali da je naš neprijatelj veći i opremljeniji, ali upravo taj hrvatski čovjek, hrvatski vojnik, činio je razliku i bio bit cijele te priče”, dodaje Banožić i ističe kako je Hrvatska vojska međunarodno prepoznata i cijenjena od saveznika i partnera.

Filip Klen

“Raduje me vidjeti ovoliki broj ljudi unatoč vremenskim uvjetima jer to pokazuje koliko je vojska ljudima bitna. Ovdje su prikazane sposobnosti obrane Hrvatske vojske i policije, odnosno jedan segment naših obrambenih sposobnosti”, rekao je ministar Medved i dodao kako je razvoj i napredak Hrvatske vojske vidljiv i značajan.

“Od obljetnice do obljetnice, od prigode do prigode, hrvatski građani mogu se uvjeriti u nove sposobnosti, odnosno tehniku i opremu za vojsku i policiju. Ovo je veliki dan za Hrvatsku vojsku i hrvatsku državu, ovo su dani za prisjetiti se svih žrtava koje smo kroz povijest imali, a koje su sanjale i borile se za slobodu u kojoj danas živimo”, zaključuje Medved.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: MORH/F.Klen

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.