FOTO: SLAVA IM I HVALA: Položeni vijenci na Šibenskom mostu

17.09.2014. 14:12:10

Na Šibenskom mostu, pokraj kapelice Marinku Kardumu, položeni su danas vijenci povodom obilježavanja 23. obljetnice Spomendana Rujanskog rata. Cvijeće su položili predstavnici Šibensko-kninske županije predvođeni županom Goranom Paukom, gradova Šibenika, Drniša i Vodica te izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata. rujanski rat marinko kardum5 rujanski rat marinko kardum4 rujanski rat marinko kardum2 Obrana Šibenskog mosta značila je prekretnicu u Domovinskom ratu. Zapovjednik specijalnih postrojbi u to doba, Ivica Ajduković kazao je kako je ‘neprijatelj na mostu došao najdalje, tu je slomio zube, a u ostalim borbama slomio je svoju kičmu’. rujanski rat marinko kardum15 -Kao i svake godine na ovaj datum sjetimo se svih žrtava koji su stradali u bitci za Šibenik, a posebice Marinka Karduma koji na ovaj dan dao svoj život – kazao je Ajduković. Šibensko-kninski župan Goran Pauk naglasio je kako je bitka na Šibenskom mostu više od simbola obrane Šibenika, to je simbol obrane Hrvatske. -Oslobođenjem Šibenskog mosta zaustavljen je plan neprijatelja da presiječe Hrvatsku na dva djela, rat je krenuo pozitivnim tijekom u vojno-strateškom i moralnom smislu. U danima kada su zle vijesti pristizale svakodnevno, Šibenik je postao svjetla točka što je teško opisivo u današnje doba mlađim generacijama. Biti Šibenčaninom tada bilo je nemjerljivo – zaključio je Pauk. rujanski rat marinko kardum1 rujanski rat marinko kardum10 Osim kod Šibenskog mosta, vijenci će biti položeni duž čitave bojišnice, u Dragišićima, Pakovu selu te Unešiću. U 15.30 sati branitelji će se okupiti kod vojarne Zečevo i položiti cvijeće na centralnom križu u Rogoznici, a podsjetimo, večeras u 19 sati služit će se misa zadušnica u katedrali sv. Jakova za sve poginule hrvatske branitelje. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.