FOTO/VIDEO Oštećena škola u Vrpolju, žbuka padala i po klupama

08.06.2021. 10:27:00

Jutros u 5 i 59 sati dogodio se jak potres magnitude 4.7 trinaest kilometara jugoistočno od Šibenika.

U Vrpolju kod Šibenika potres je uzrokovao štetu na OŠ Vrpolje. Kako javlja naš reporter Hari Kočić, dosta zidova je popucalo, vidi se utjecaj potresa.

Tijekom dana očekuje se statičar koji će utvrditi je li škola upotrebljiva.

vrpolje škola
Izvor : N1

Zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje Stipe Komadina rekao nam je:

“Vidljiva su velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa. Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici oštećen zid, na cijelom prvom katu oštećenja, i u zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi.”

stipe komadina
Izvor : N1

Nastava se zasad redovno održava. “Djeca su sad u školi, nismo htjeli stvarati paniku, nastava se redovno održava. Proveli smo vježbe spašavanja, svi su upućeni, imamo i tim za spašavanje. Po mojoj procjeni moglo bi se nastaviti raditi, ali oko podne dolazi gradonačelnik, statičar i pročelnica pa ćemo znati ocjenu struke”, rekao je Komadina.

Jedan je automobil oštećen nakon što je na cesti naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja.

“Lagano sam vozio, bilo je maglovito i vlažno kad se pola metra od auta skotrljala stijena, nisam mogao k sebi doći”, rekao nam je kratko vlasnik vozila.

oštećeni automobil vrpolje
I

Izvor: N1

Izvorni autor: n1 Hrvatska/ Foto: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.