'Fra Šime je rekao da je 13 obitelji dao po 100.000 eura'

10.01.2014. 13:16:00

1e8f17b9a6608367a77e015f850e5eda

Vikar Nadbiskupije splitsko-makarske rekao je u svom svjedočenju kako fra Šime Nimac nije imao pisane ovlasti za prodaju zemljišta, a koje je morao imati po kanonskom pravu

U nastavku suđenja fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić na Županijskom sudu u Splitu svjedoče svjedoci, a prvi je govorio don Ivan Ćubelić, vikar Nadbiskupije splitsko-makarske, koji je svjedok tužiteljstva.

Ćubelić je rekao kako fra Šime Nimac nije imao pisane ovlasti za prodaju zemljišta, a koje je morao imati po kanonskom pravu, piše Slobodna Dalmacija. Dodao je je kako je za prodaju zemljišta saznao iz novina. Nakon Ćubelića je svjedočio fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. – Fra Šime mi je rekao da je novac od prodaje dao 13 siromašnih obitelji, i to svakoj po 100.000 eura – posvjedočio je fra Kodžoman. Danas će svoje iskaze iznijeti i tri svjedoka koji će govoriti o poveznici između pastoralnog vijeća i prodaje crkvenog zemljišta. Fra Šime: Nisam kriv! Jučer je na prvom ročištu pročitana optužnica kojom je fra Šime Nimac optužen za zloporabu položaja i ovlasti jer je prodao crkveno zemljište u Baškoj Vodi za 9,8 milijuna kuna i zadržao novac. – Nisam kriv! – izjavio je fra Šime Nimac. Bankarica Jasmina Bilonić, koja je optužena za poticanje fratra na kazneno djelo zloporabe, odnosno za prebacivanje novca sa župskog računa na njegov privatni račun, također je izjavila da se ne osjeća krivom, a njezin branitelj Joško Čeh, najavljujući dokazne postupke koje će provesti obrana, svu je krivnju svalio na fra Nimca.

pxl_090114_7130053_1

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.