Franjo Varga: Čudne su greške MUP-a u slučaju Milijana Brkića

15.04.2019. 09:17:10

FRANJO VARGA: “Prema optužnici broj Milijana Brkića od Curića sam dobio u listopadu 2017. kako bi sačinio komunikaciju. A sad navode da sam na poticaj Milijana pratio njegovu suprugu od 2015. godine. Reakcije stižu sa svih strana već dan nakon što je objaviljeno da je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić ispitan na policiji kao osumnjičenik. Kakva će biti sudbina Milijana Brkića  policija još ne otkriva. U izjavama je oprezan je i ravnatelj policije Nikola Milina. “Mogu reći da policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s odvjetništvom i kao u svim drugim krim istraživanjima, policija prikuplja obavijesti od građana, ispituje u svojstvu osumnjičenika. A on ima status osumnjičenika? Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Mogu vam reći da su izvidi tajni”, kazao je Milina. Dok Milijan Brkić poručuje kako je sve to cirkus i da je sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije, premijer Andrej Plenković otkriva kako mu o svemu ovome Milijan Brkić nije ništa rekao. “U ovom trenutku nemam nikakvih dodatnih saznanja. Ne želim komentirati nešto o čemu nemam dovoljno saznanja.” Na početku afere SMS, sam premijer Plenković kazao je kako mu se cijela afera ne sviđa. Iako najnoviji krak te afere prokazuje i Brkića, Plenković smatra kako to HDZ-u uoči izbora za Europski parlament neće štetiti. Ipak, spominjanje Brkića kao osumnjičenika kod političkog i glavnog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića izaziva zabrinutost. “Naravno da hrvatskoj demokratskoj zajednici nije drago da bilo koji član stranke ima bilo kakve veze i istrage i afere i tako dalje, ali zaista pustimo da policija i DORHnaprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike.” U slučaju Milijana Brkića prošli tjedan u Osijeku je ispitan je i Franjo Varga  Bio je bez odvjetnika pa se branio šutnjom. Za RTL o najnovijim optužbama kratko je poručio: “Prema optužnici broj Milijana Brkića zaprimio sam u listopadu 2017. od Curića kako bi sačinio komunikaciju. Sad ispada da sam na poticaj Milijana pratio od 2015. Kako je sud mogao potvrditi one navode, a sad voditi istragu u drugim pretpostavkama. Jedno isključuje drugo.” Vargin odvjetnik Mario Poljak se pita je li u ovom slučaju ponovno u pravosudnom postupku pritisak politike. Čeka se idući potez policije. Vargi je, objavio je RTL,  ponuđen i status svjedoka pokajnika, ali to je njegovu odvjetniku čudno zbog svega što se događa. “Taj status nije prihvatio i neće ga prihvatiti”, kazao je Poljak..

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.