FRED MATIĆ: ‘Ne volim predsjednicu jer je tri puta razgovarala s teroristima iz Savske’

30.01.2018. 11:15:30

Saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić u intervjuu za Novi list bio je vro grub prema liderima braniteljskih udruga, kazavši da ‘Hrvatsku dvadesetak godina maltretira možda 40 ljudi’ te da ne voli predsjednicu jer je ‘tri puta posjetila ‘teroriste iz Savske’. ‘Nema njih više. Sve su mi zgadili. Imam jedno dijete i nisam ni primijetio kako je iz četvrtog razreda prešlo u osmi. Usporedite sliku Franje Tuđmana s predsjednicima braniteljskih udruga s onom na kojoj je s njima Andrej Plenković, jako je tu malo različitih lica. Oni uporno tvrde da su predstavnici svih hrvatskih branitelja, a ja im već godinama govorim da, ako je tako, izađu na izbore. U tom bi slučaju, osim na glasove 500 tisuća branitelja, mogli valjda računati i na podršku njihovih supruga, djece… S toliko bi glasova i na vlast mogli doći’, rekao je saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić u intervjuu za Novi list. Prisjetio se i velikih braniteljskih prosvjeda koji su bili organizirani dok je on bio ministar branitelja u vladi Zorana Milanovića te na tadašnju ulogu aktualnog ministra branitelja Tome Medveda. ‘Iskreno, on je bio tamo jedan od malo pametnijih, ipak je riječ o umirovljenom generalu, pa se držao nekako po strani. Ma, nemam ja ništa protiv njega, ali kad je preuzeo ministarsku dužnost i govorio da se uvijek zalagao za mir, a ne za nasilje, provjerio sam u mobitel i pronašao njegov broj, što znači da je Medved gotovo sigurno imao moj. Nikad me, međutim, za trajanja tog prosvjeda nije nazvao da mi kaže da je za mir. To je i razlog zbog kojeg ne volim predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja me duboko povrijedila. U javnosti je pozivala na poštivanje institucija, a tri puta je razgovarala s teroristima’, rekao je Matić. S teroristima? ‘Prosvjednici su bili dok plinskim bocama nisu prekinuli promet, nakon toga su postali teroristi. Bio je to po definiciji terorizam – plinske boce na cesti su terorizam. I predsjednica je tri puta dolazila u šator razgovarati s teroristima, a nije se udostojala napraviti još dva metra kako bi čula i moju stranu. Makar kurtoazno’, rekao je bivši ministar branitelja Predrag Matić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.