Frljić i Obersnel Oluju obilježavaju hrvatskom zastavom na pola koplja

02.08.2015. 18:40:49

NOVA PROVOKACIJA 5. kolovoza će u riječkom HNK pet žena različitih nacionalnosti ispričati svoje ratne priče. Riječ je o pokušaju da se o ratu govori ne iz pozicije nacionalne pripadnosti, već iz pozicije žene, rekao je Frljić o svojoj Kontra Oluji Nakon što je intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca Oliver Frljić najavio tzv. Kontra Oluju, skup 5. kolovoza kojem će se suprotstaviti glorifikaciji oslobodilačke akcije Oluja, otišao je i korak dalje. Naime, na riječkom HNK hrvatska zastava spuštena je na pola koplja. Frljićevi stavovi dobro su poznati, međutim, na ovakvu provokaciju trebao bi reagirati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Međutim, njega ovaj prizor ili ne zanima ili se slaže s Frljićem. Pogledajte fotografiju koju je direktno.hr poslao čitatelj.

"5. kolovoza će u riječkom HNK pet žena različitih nacionalnosti ispričati svoje ratne priče. Riječ je o pokušaju da se o ratu govori ne iz pozicije nacionalne pripadnosti, već iz pozicije žene. Cijeli skup je zamišljen kao afirmacija kulture mira. Kroz njega se trebao dati prostor onim iskustvima koja inače nisu prisutna u javnom prostoru", poručio je Frljić o skupu u pismu koje je poslao predsjedniku HND-a Saši Lekoviću nezadovoljan interpretacijom Kontra Oluje u medijima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.