Frljić izjavio za srpski portal: 'Kolinda Grabar Kitarović hrvatska je verzija Vučića'

10.02.2015. 15:07:44

Oliver Frljić hrvatsku je predsjednicu usporedio s Aleksandrom Vučićem nazvavši dvojac kompatibilnima. Redatelj i intendant riječkog HNK, Oliver Frljić, dao je intervju srpskom portalu Blic. Između ostaloga, na pitanje o političkoj sceni u regiji rekao je da su Kolinda Grabar Kitarović u Hrvatskoj i Aleksandar Vučić u Srbiji - kompatibilni. "Odgovornost stranaka koje ovi ljudi vode za ratove 90-ih nikada nije bila postavljena na pravi način. Politička dekonstrukcija vrijednosti iz tog perioda nikada se nije dogodila i vjerojatno se, sudeći prema onome što vidimo u te dvije zemlje, neće ni dogoditi do nekog novog rata", rekao je Frljić koji je gostovao na tribini Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu s Borkom Pavičević, Srećkom Horvatom i Igorom Štiksom na temu 'Estetike otpora'. U intervjuu je Frljić upitan i kako komentira vlastitu izjavu o tome da ne želi režirati u Srbiji "jer jedina predstava koju bi trebalo raditi bila bi o Vučiću, a to nijedno kazalište neće". Frljić je "pojasnio" tu izjavu pozivom kazališta u Srbiji da ga ugoste kao režisera predstave o Aleksandru Vučiću te da će, dogodi li se to, honorar dati za obnovu Obrenovca koji je stradao u prošlogodišnjim poplavama. Kako je istaknuo, predstava bi bila o tome što predstavlja Vučićeva pobjeda. "Što su izabrali oni koji su glasali za njega? Kroz izbor Vučića ukinuta je mogućnost da Srbija preuzme odgovornost za ratove 90-ih, zločine koji su u njima počinjeni, materijalnu i duhovnu devastaciju ove zemlje, ali i zemalja u kojima je Srbija ratovala", zaključio je Frljić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.