GABI UPRAVO PRED NOVIM PONOROM! Sve prijavila kolegica ministrica: Spominje se i tvrtka u kojoj je Škoro imao udio!

26.11.2021. 12:00:00

Ponor pred bivšom ministricom europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac sve je veći. Nakon što je uhićena u aferi Software, saznalo se kako je kod europskog tužiteljstva slučaj težak 32 milijuna kuna,  a vezan je uz pogodovanje pri nabavci sotfvera tvrtke Omega Sofware u vrijeme mandata Gabrijele Žalac. O tome je prijavu i podatke europskom tužiteljstvu i USKOK-u dostavila druga HDZ-ova ministrica, Nataša Tramišak.

Žalac je nedavno uhićena pod sumnjom da je poduzimala radnje kako bi pogodovala u nabavi softvera vrijednog 13 milijuna kuna. Istražitelji koji se bave slučajem sumnjaju da je cijeli sustav preplaćen za 11 milijuna kuna.

Povrh toga, sumnja se kako je Žalac činila sve kako bi tvrtka Micro projekt u vlasništvu Mladena Šimunca pobijedila na natječaju, pa čak intervenirala i u Zakon.

Nova teška afera

Sada je pak na vidiku nova teška afera vezana uz tvrtku Omega Software i njihov sustav vrijedan 32 milijuna. Riječ je o velikom poslu sustava “eFondovi” koji je financirala EU.

Zanimljivo, kako saznaje 24 sata, ovog ljeta su u Ured europskog javnog tužitelja u Zagrebu i USKOK-u stigli novi detalji i prijave vezane uz potencijalno namještanje i pogodovanje u Ministarstvu regionalnog razvoja pri nabavi sustava “eFondovi” koji je tvrtka Omega Software u kojoj je udio od 5 posto imao i Miroslav Škoro, cijenila 32 milijuna kuna. 

Sve je prijavila stranačka kolegica

Sve opsežne dopise o tom slučaju, potpisala je osobno ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak. Riječ je o neobičnom slučaju u kojem ministica iz iste stranke otvoreno prijavi nepravilnosti u nabavi i potencijalno namještanje natječaja u mandatu svog prethodnika, odnosno u ovom slučaju, Gabrijele Žalac.

Osim što je lišena slobode i prethodi joj velika pravna bitka, Žalac je i HDZ okrenuo leđa.

Treba reći kako Tramišak nije prijavila direktno Gabrijelu Žalac, ali jest jednu službenicu te jasno izrazila sumnju da je sve podešeno kako bi Omega Software jedini mogao isporučiti sustav i dalje ga jedini nadograđivati i održavati. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Marko Prpić/Piksell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.