Gasit ćemo požare u Srbiji, a oni svoje kanadere prodali

09.08.2013. 21:25:24

Srbija vlastitih protupožarnih zrakoplova nema jer ih je prodala. Naime, kad je već postalo jasno da će doći do rata, ondašnja JNA premjestila je 4 kanadera iz zračne like u Zemuniku na aerodrom u Glubovcima u blizini Podgorice, a potom su ih 1995. prodali Grcima.

Vlada premijera Zorana Milanovića najavila je sklapanja bilateralnog sporazuma sa Srbijom prema kojemu bi hrvatski protupožarni zrakoplovi trebali gasiti požare u Srbiji. Srbija vlastitih protupožarnih zrakoplova nema jer ih je prodala. Naime, kad je već postalo jasno da će doći do rata, ondašnja JNA premjestila je 4 kanadera iz zračne like u Zemuniku na aerodrom u Glubovcima u blizini Podgorice, a potom su ih 1995. prodali Grcima. U srbijanskim medijima se o tome pisalo, a navodno su prodani 'ispod cijene'. Od tada Srbija nije u stanju gasiti požare iz zraka, te su im te usluge ponudili Rusi, koji ima naravno naplaćuju gorivo te smještaj i hranu za pilote.

Podsjećamo, Hrvatska već ima potpisane bilateralne sporazume o suradnji u pogledu zaštite i spašavanja s BiH i Crnom Gorom.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.