GDJE JE PRIPADNICA ORUŽANIH SNAGA RH? Prošlo je više od dva mjeseca, policija detaljno opisala što je otkrila

24.02.2020. 09:58:00

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave sisačko-moslavačke i dalje nastavljaju s mjerama traganja za nestalom osobom, obavljajući pregled terena uz rijeku Savu, prikupljanju obavijesti s mještanima, od ribolovnih udruga, ribiča, ribočuvara, djelatnika vodoprivrede, djelatnika koji rade na skelama i brodarima koji su na rijeci Savi

Dva i pol mjeseca traje potraga za 51-godišnjom Jadrankom Skender, zaposlenicom MORH-a u Počasno-zaštitnoj bojni na Pantovčaku, koja je nestala 4. prosinca ove godine iz stana na Trešnjevci, gdje je živjela sa sestrom.

Jadranka je nestala u noći s 3. na 4. prosinca u Zagrebu. U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu jaknu, plave traperice i žute čizme.

Njena kći Ines Skender je 4. prosinca pronašla njezin auto Mercedes u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka, na Savskom nasipu, na južnom dijelu nedaleko od Hipodroma, parkiran s ključevima u bravi, a nađena je i njezina torbica sa svim ispravama. Ništa nije nedostajalo iz automobila.

Od tada gotovo svakodnevno putem društvenih mreža Ines šalje apele u kojima traži pomoć u potrazi. Ipak, za sada potraga nije dovela do konkretnih tragova.

– Prošlo je više od dva mjeseca, ali nikakvih rezultata nema. Za sada nemam nikakve nove informacije po pitanju istrage. Tražila sam sastanak s vojnom policijom kao i civilnom, da mi kažu što je točno napravljeno zadnjih mjesec dana i imaju li ikakav novi trag o mojoj mami. Upravo su mi se javili i sutra imamo sastanak kada ću saznati novosti – rekla nam je Ines.

U slučaju da posjedujete informacije o nestaloj, možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr.

Policija detaljno opisala potragu

Policija je za Vijesti.hr detaljno opisala kako je tekla potraga.

Vezano uz nestanak osobe i postupanje policijskih službenika od trenutka prijave, obavještavamo Vas da su policijski službenici poduzeli sve mjere i radnje prilikom traganja koje poduzimamo i dalje, u suradnji s Vojnom policijom i Ravnateljstvom civilne zaštite.

Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve ‘alate’ koje koristi policija u traganju za nestalim osobama. Tog istog dana, 4. prosinca 2019. godine oko 23.35 sati, policija je započela s pretragom terena za koji su policijski službenici na temelju prikupljenih saznanja locirali kao moguću početnu lokaciju traganja.

Nakon početnog rada policijskih službenika iz policijske postaje, pretragu na samom terenu proveli su policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz Vojnu policiju.

Sat vremena kasnije pronađen je automobil osobe za kojom se traga, i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka.

Potom, policijski službenici, uz ispomoć Vojne policije i uz koordinaciju Operativno komunikacijskog centra policije Policijske uprave zagrebačke, osim pretrage sjevernog dijela korita rijeke Save, pretražili su i južni dio korita, no tom prilikom nije se došlo do korisnih saznanja vezanih uz pronalazak nestale osobe.

Čim su se stvorili uvjeti za pretraživanje rijeke Save, 5. prosinca 2019. godine, policijski službenici su u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite i uz aktivno sudjelovanje vatrogasaca iz Zagreba i Velike Gorice, u jutarnjim satima nastavili i tu vrstu traganja. Tada su se na mjestu događaja nalazili policijski službenici, vatrogasci JVP Zagreb i Velika Gorica sa šest vatrogasnih vozila, plovilom s dva sonara, jednim čamcem i jednim dronom, uz auto-patrole koje su obilazile svoja postajna područja.

Svo navedeno ljudstvo i tehnička oprema stavljena je u punu funkciju prilikom pretrage obale i korita rijeke Save od Jadranskog mosta do kaskada (kod toplane) i od Domovinskog mosta do mjesta Vrbovo Posavsko, a što uz sav trud angažiranih, do sada nije dalo rezultata.

Nadalje, kamere u neposrednoj blizini pronalaska osobnog automobila nestale pregledane su te se nije došlo do korisnih saznanja, dok je za osobni automobil kojeg spominjete utvrđeno kome pripada te se također nije došlo do korisnih saznanja o nestanku osobe.

Ujedno, 8. prosinca 2019. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke obavljena pretraga korita rijeke Save, kao i pregled uz rijeku Savu na njihovom području. Ujedno, 9. prosinca, pomoću službenog plovila Policijske postaje Novska ponovno je pregledano dio korita rijeke Save na postajnom području Novska, a od strane pripadnika HGSS s jednim čamcem i tri osobe obavljena je pretraga dijela korita rijeke Save, od mjesta Martinska Ves do mjesta Vrbovo Posavsko.

Samo u jednom danu traganja osim policije, HGSS-a, vatrogasaca za njom je tragao i 71 pripadnik HV-a, deset plovila, bespilotna letjelica, dronovi. Komunalno redarstvo policiji je stavilo na raspolaganje snimke gradskih nadzornih kamera te je na taj način rekonstruirano njezino kretanje. Pregledom nadzornih kamera svih tvrtki na ruti kojom se osoba kretala, zaključeno je da nema nikakvog objašnjenja da se trebala kretati tom rutom.

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave sisačko-moslavačke i dalje nastavljaju s mjerama traganja za nestalom osobom, obavljajući pregled terena uz rijeku Savu, prikupljanju obavijesti s mještanima, od ribolovnih udruga, ribiča, ribočuvara, djelatnika vodoprivrede, djelatnika koji rade na skelama i brodarima koji su na rijeci Savi.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izvorni autor: MB/Foto: fah

Autor: