GDJE SI BIO '91?

08.06.2020. 17:42:00

Pitanje koje bi trebalo značiti tko je veći domoljub, tko je „veči Hrvat“, pitanje koje bi trebalo biti značiti da si bio u Domovinskom ratu, proživio si svojim suborcima sve i svašta, jeli ste g....a ili srali u minskom polju. Pitanje, koje pred izbore nekima puno znači da bi nekog uzdigli kao boljeg kandidata ili bi se nekome dala packa.

 Po meni je važno pitanje, ali još važnije tko ga ima pravo postaviti. Tu je cijela kemija, tko ima pravo nekoga pitati gdje si bio          '91? To može samo koji će započeti rečenicu, 1991. godine bio sam pripadnik te i te postrojbe bio sam na tom i tom ratištu i TOČKA. Nema „ali“.

Ona "bojna" političara, spotraša, umjetnika, glazbenika....bla, bla, bla ....koji su statuse branitelja dobivali po drugoj osnovi, koji su odlikovani po zaslugama u drugim granama, oni koji su činove dobivali zbog toga što im je to netko dao....ako možete primjeniti odlomak prije, onda možete postaviti to pitanje.

Ali dok netko postavi to pitanje, a životopis, osim datuma rođenja do '91 ili '92, nije vidljiv, dobiva naziv dragovoljca Domovinskog rata, dobiva odličja za rad u civilnom sektoru, pitanje je kako je to dobio i za ratne zasluge? Je li mogao biti u isto vrijeme na dva, tri, četiri mjesta, mada ima i takvih kod nas. Pa uz sve civilne zasluge, ajmo mu dati i braniteljski udio. A kad treba stati u zaštitu branitelja ili nešto govoriti na temu branitelja, normalno da pojma nemaju.

I onad gdje si ti bio '91? Ja sam bio u MUP-u, a već '90 sam nešto vidio u zadarskom zaleđju, a '91 aktivno pružio otpor agresoru na Zapadno-slavonskom bojištu, dragovoljac jesam, odlikovan jesam, ali nisam „veči“ Hrvat od drugih.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.