GDJE STE BILI VI GOSPODO GENERALI, DOK SU HOS-OVCI GINULI ZA SLOBODU HRVATSKE?

03.05.2020. 10:32:00

Sasvim je jasno koje su vojne postrojbe sudjelovale u Domovinskom ratu, a na samom početku ih nije bilo puno, ali su uspjeli sačuvati i obraniti veči dio Hrvatske. Sav ovaj napad na pripadnike HOS-a i poistovjećivanje s ustašama iz II svjetskog rata, sasvim je kriva konotacija. ZA DOM SPREMNI, koristili su gotovo svi.  Ja se ne mogu ograditi niti želim dozvoliti da se HOS i pozdrav ukine ili baci, to su naši suborci. Svi smo kako se to kaže, ista g....a jeli, dok je trebalo. Nije se gledalo na oznaku na rukavu, je li netko u trapericama ili patikama ili je imao maskirnu ili bilo kakvu obranu.

Kako se Hrvatski generalski zbor (ne svi članovi) ograđuje od pripadnika HOS-a ili cjelovite postrojbe, pitam gospodu generale, gdje su bili kada su pripadnici HOS-a ginuli na samom početku rata. Isto tako koliko je generala bilo početkom rata? Loš general s dobrom vojskom neće napraviti ništa, a dobar general s lošom učiniti će čuda. Mi smo skoro bez generala početak rata mogu reči dobili. Sačuvali smo što smo mogli, nismo dali da se pregazi cijela Hrvatska, počine još veći zločini, nismo dali da nastane „Velika Srbija“. A u tome su sudjelovale i postrojbe HOS-a.

Monogi današnji generali u to vrijeme još uvijek su bili tamo negdje, ali ne uz hrvatske oružane snage, kasnije se uključili u obranu zemlje.

I da završim, opće je poznato gdje ste bili, samo još jednom pitam gdje ste bili Vi generali početkom rata, a sada se ograđujete od legitimne postrojbe? A mi obični vojnici, ograđujemo se od vas. Pametnome dosta! Imamo više generala, nego neke druge zemlje, a u stvari, svatko može biti general poslije bitke. Samo pravih generala je malo.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.