GDJE SU NESTALI KAMIONI GENERALA ROJSA? I dalje se traga za dva Mercedesa u vlasništvu njegove firme u stečaju

24.02.2021. 15:45:00

Propala tvrtka generala Ljube Ćesića Rojsa i dalje traga za dva nestala Mercedesova kamiona koja su nestala u stečaju. To je u svojem izvješću istaknuo stečajni upravitelj Markuševac gradnje. Za nestalim kamionima, podsjećamo, MUP je lani u prosincu pokrenuo potragu.

“Stečajni upravitelj će zatražiti od MUP-a podatke o prebivalištu ili boravištu bivšeg zakonskog zastupnika te uputiti ponovno pisani dopis bivšem zakonskom zastupniku i osnivačima društva da obavijeste gdje bi se mogla nalaziti navedena vozila”, stoji u izvješću stečajnog upravitelja Berislava Maksimovića, koji dalje navodi da je “očito da bivši zakonski zastupnik Mladen Pešorda i dalje odbija predati navedena vozila”.

U izvješću se nadalje predlaže donošenje sudskog naloga kojim će tražiti naknade za neovlašteno korištenje nestalih kamiona od otvaranja stečaja Rojsove tvrtke u srpnju 2018. 

Stečajni upravitelj predlaže i naknadu koja ne bi smjela biti manja od 100 niti veća od 1000 kuna po danu za neovlašteno korištenje dva nestala kamiona Mercedes 4143 K Actros proizvedena 2002., čija se tržišna vrijednost procjenjuje od 30.000 do 40.000 eura, a predlaže i sazivanje skupštine vjerovnika na kojoj će se donijeti odluka o naknadi štete za neovlašteno korištenje tuđe stvari.

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navodi se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te, između ostaloga, promidžba – reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično. 

Stečajni postupak nad tvrtkom otvoren je 2018. a uslijedilo je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.Br./Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Autor: