GENERAL GOTOVINA KONAČNO REKAO DA PREDSJEDNICI Otkrila kako ga je uspjela pridobiti u svoj tim?

05.04.2015. 11:07:45

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osniva prvo vanjsko savjetodavno tijelo, Vijeće za domovinsku sigurnost. Potvrdila je da će se u njemu naći 10 do 15 najiskusnijih hrvatskih generala. Među njima su i Ante Gotovina i Mladen Markač. Naime, radi se o vrlo zanimljivim imenima, a spominjala su se i dva hrvatska genrala, Gotovina i Markač. U intervjuu za Večernji list predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je ono što se nagađalo. "Točno. To će Vijeće biti važno za promjenu strategije nacionalne sigurnost i za budući razvoj oružanih snaga RH. U vijeću će biti 10 do 15 najiskusnijih hrvatskih generala, obavještajnih i drugih stručnjaka", rekla je Grabar Kitarović.

Gotovina i Markač rekli da

Predsjednica je otkrila i kako je uspjela pridobiti Gotovinu. "Željela sam da se i general Gotovina uključi u rad ovog važnog Vijeća za domovinsku sigurnost, mi smo i prijatelji dugi niz godina. Drago mi je da su on i general Markač pristali sudjelovati i da su prepoznali pozitivnu vrijednost moje namjere i zadaće tog Vijeća".

Htjela bih biti bliže ljudima

Kazala je i da treba pustiti članove povjerenstva da odrade svoj posao kako bi se donijela i konačna formalna odluka o sjedištu njenog ureda. "Podsjećam, predsjednik Tuđman ovdje se doselio privremeno, nakon raketiranja Banskih dvora. I zato želim da se konačno donese odluka i sagleda više lokacija. Osobno, voljela bih biti bliže ljudima".

Autor: