General Lucić: Kupnja Patrijinih vozila najuspješniji projekt modernizacije HV-a

02.10.2013. 19:27:16

2-10-2013- 19-24-46

Umirovljeni general Josip Lucić, koji je svojedobno bio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, kaže da u slučaju Patria ne vidi elemente koji bi išli protiv bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Kupnja borbenih vozila Patria najuspješniji je projekt modernizacije Oružanih snaga RH, izjavio je danas umirovljeni general Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga i član povjerenstva za nabavku Patrijinih vozila, koja je pod istragom finskoga pravosuđa zbog sumnje u korupciju. 'Osobno smatram da tu nema elemenata kakvi su bili u Sloveniji, ni prema predsjedniku Mesiću ili ikome drugome, to je barem moja spoznaja', rekao je Lucić novinarima na obilježavanju 22. obljetnice Glavnog stožera, upitan za komentar novinskih napisa da je za korupciju u tom poslu osumnjičen i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Po njegovu tumačenju, finske sumnje vezane uz nabavku tih vozila vjerojatno započinju događajima u Sloveniji, a tvrdi kako osobno ne zna da se nešto oko toga događa i u Hrvatskoj. Napomenuo je kako je u sustavu obrane radio velik broj osoba - na razini Ministarstva obrane, Glavnog stožera, Ureda predsjednika te ministarstava vanjskih poslova i gospodarstva. 'Za to je li neki posao čist zadužene su određene osobe i trebaju na to i odgovoriti', rekao je Lucić, istaknuvši da su svi načelnici Glavnog stožera 'čisti' po tom pitanju. Zamjenica ministra obrane: Nabava Patrijinih vozila bila je 'čista' Da je nabava borbenih vozila finske Patrije bila 'čista' smatra i zamjenica ministra obrane Višnja Tafra, koja je novinarima potvrdila da je MORH mjerodavnim tijelima dostavio svu traženu dokumentaciju. Finska istraga za Hrvatsku završila je u lipnju ove godine, a rezultirala je optužnicama za obećanje ili davanje mita u Hrvatskoj protiv bivšeg predsjednika Uprave Patrije Jorma Wiitakorpija i još dvojice menadžera te kompanije. Prošloga tjedna finski općinski sud Kanta-Hame spojio je suđenje za Hrvatsku s onim za Sloveniju, gdje također postoje sumnje da su se u slučaju Patria događale kriminalne aktivnosti, zbog čega je prije nekoliko mjeseci nepravomoćno na dvije godine zatvora osuđen bivši slovenski premijer Janez Janša. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.