GENERAL MILJAVAC OTKRIO: ‘Netko je pogurno napad na Srbe koji su gledali utakmicu u Kninu! U tijeku je virtualni rat!’

22.10.2019. 16:05:00

Predsjednik generalskog zbora Pavao Miljavac dao je izjavu nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, prenosi N1 televizija.

“Mi održavamo svakih šest mjeseci sastanke s premijerom. To je dogovoreno na početku mandata. Mislim da je sastanak bio jako dobar. U nekim temama je premijer dao punu potpor”, kazao je uvodno Miljavac.

“Vi znate da se prema Republici Hrvatskoj iz nekih zemalja s našeg istoka vodi virtualni rat. Nevjerojatno je koliko dugo to traje. Dijelom govorim o Srbiji, a govorim dijelom i o BiH. To ne može biti slučajno i ima svoju poveznicu…”, dodaje.

Kazao je kako je Plenković rekao da će nastaviti razgovarati na tu temu i da ga Hrvatski generalski zbor upozori ako na još nešto nalete.

“Imamo dobre uspjehe u EU. I jednostavno dobro stojimo i naravno da to treba neutralizirati. I onda vam se pojavi neka skupina koja pretuče tamo neke Srbe koje su gledali utakmicu, bezveze. Nisu se samo sjetili, nego je odnekud došlo. Ali vidi se da je od nekoga pogurnuto u tom smjeru. I onda se govori da je hrvatska ustaška država”, ističe Miljavac.

Na pitanje otkud mu to da je netko pogurnuo taj sukob u Kninu, Miljavac je rekao: “Ne možemo vam sad sve otkrivati. Imamo neke svoje izvore”.

Kazao je kako s premijerom nisu razgovarali oko ćirilice, ali razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

“Pupovac bi trebao pripaziti što govori jer očito onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost što i kako…”, rekao je Miljavac.

Upitan je i da komentira reakciju Ivana Penave u Gradskom vijeću kad je na pod bacio gradski statut na ćirilici.

“Penava je reagirao emotivno. Nije lako biti u tom gradu. Tamo ima ljudi još koji hodaju gradom, a trebali su biti osuđeni”, kazao je.

Miljavac smatra kako treba pričekati s uvođenjem ćirilice u Vukovaru. “Treba sačekati da dođe nova generacija. Ne treba izazivati s porukama, pismima i majicama”, rekao je.

O odluci Ustavnog suda vezano uz ćirilicu, poručuje: “Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom. Gradsko vijeće će odlučiti kada je vrijeme za to”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.