General Mladen Markač počasni građanin Zagreba

07.05.2015. 14:44:15

JEDNOGLASNA ODLUKA
Mladen Markač je general - pukovnik Hrvatske vojske, vrhunski sportaš, te jedan od onih koji su svojom hrabrošću i profesionalnošću dali izniman doprinos uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, ističe se u obrazloženju za proglašenje generala Markača počasnim građaninom Grada Zagreba. General-pukovnik u mirovini Mladen Markač bit će proglašen počasnim građaninom Grada Zagreba, a nagrada Zagrepčanka godine dodijelit će se prof. dr. Lovorki Galetić, sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, jednoglasno su odlučili u četvrtak zastupnici zagrebačke Gradske skupštine, a na sjednici su donijeli i odluke o ovogodišnjim dobitnicima Nagrade Grada Zagreba. Mladen Markač je general – pukovnik Hrvatske vojske, vrhunski sportaš, te jedan od onih koji su svojom hrabrošću i profesionalnošću dali izniman doprinos uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, ističe se u obrazloženju za proglašenje generala Markača počasnim građaninom Grada Zagreba. Nagrada Zagrepčanka godine dodijelit će se prof. dr. Lovorki Galetić, redovitoj profesorici u trajnom zvanju, za uspješnu dugogodišnju karijeru na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Gradski zastupnici su jednoglasno odlučili i da se Nagrada Grada Zagreba dodijeli fotogafkinji Mariji Braut, profesoru Odsjeka za povijest umjetnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta Draganu Damjanoviću, diplomiranom novinaru uredniku Radio Sljemena Ivanu Hlupiću, književniku i novinaru Željku Krznariću. Također, Nagrada se dodjeljuje književnici Julijani Matanović, akademiku Andriji Mutnjakoviću, olimpijki i paraolimpijki Sandri Paović, književnici i redovitoj profesorici na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti Sibili Petlevski, te ravnateljici Moderne galerije Biserki Rauter Plančić. Dobitnici Nagrade Grada Zagreba su i ravnateljica Gradskog kazališta Žar ptica Marija Sekelez, olimpijci Martin i Valent Sinković, voditelj Odjela za ključne kupce i prodaju Hrvatske burze električne energije dr. Ivica Toljan, hrvatska književnica i prevoditeljica Anđelka Martić, muftija Ševko ef. Omerbašić, urednik, leksikograf i pisac Velimir Visković te posmrtno prvakinja Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Nada Ruždjak. Nagrada će se dodijeliti i Glumačkoj družini Histrion, Kliničkom bolničkom centru Zagreb – Timovima za transplantaciju organa i rock sastavu Parni valjak. Proglašenje generala Markača počasnim građaninom Grada Zagreba, te uručenje Nagrade Grada Zagreba ovogodišnjim dobitnicima, a prof. dr. Galetić nagrade Zagrepčanka godine, bit će na svečanoj sjednici Gradske skupštine u povodu Dana grada Zagreba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.