Generali Gotovina i Markač stižu na Vijeće za domovinsku sigurnost

17.09.2015. 14:55:46

Predsjednik tog tijela koje je oformila predsjednica je general Krstičević. Uvažavajući iskustvo i znanje članova tog vijeća, Predsjednica će njihove stavove i zaključke na VNS-u izložiti kao svoju polazišnu platformu Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je današnje popodnevne aktivnosti u Puli i Istri i vratila se u Zagreb zbog izbjegličke krize. Predsjednica će sutra prije Vijeća za nacionalnu sigurnost u 11.30 sati sazvati svoje savjetodavno tijelo - Vijeće za domovinsku sigurnost s čijim će zaključcima izaći pred VNS. Kako doznaje direktno.hr, generali Ante Gotovina i Mladen Markač potvrdili su svoj dolazak. Predsjednik tog tijela koje je oformila predsjednica je general Krstičević. Uvažavajući iskustvo i znanje članova tog vijeća, Predsjednica će njihove stavove i zaključke na VNS-u izložiti kao svoju polazišnu platformu. "Otkazala sam danas neke aktivnosti zbog izbjegličke krize. Moram saznati sve podatke, kao što sam rekla, nezadovoljna sam s onim što se do sada događalo. Bojim se da do određene mjere stvari izmiču kontroli. Jako je loše da se ulazi preko kukuruzišta, dakle da granica ne funkcionira kako treba, i odlučno tražim da se uvede čvršći nadzor nad granicom i da se prelazi isključivo preko službenih graničnih prijelaza. Treba gledati što će se događati i iz sata u sat pratiti stanje i onda donositi nove mjere koje će prije svega zaštititi sigurnost hrvatskih građana i stabilnost države uz to što pokazujemo humano lice i želimo se pobrinuti za izbjeglice. Međutim, to nije problem samo Hrvatske to je i europski problem i u tome očekujem solidarnost drugih država Europske unije i konkretne akcije", izjavila je Grabar-Kitarović naglasivši kako nije zadovoljna "kako je to izgledalo prvog dana" jer smatra da je nekontrolirano u Hrvatsku ušao preveliki broj izbjeglica.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.