Generalski Stol: Ponavljaju se lokalni izbori

26.05.2013. 12:21:45

U Općini Generalski stol jutros su ponovno otvorena birališta nakon što je Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) prihvatilo jedan prigovor te odlučilo o ponavljanju lokalnih izbora u toj općini. Razlog ponavljanju izbora je taj što na listiću za načelničke kandidate ispod imena jednog od kandidata za zamjenika načelnika nije pisalo iz koje je stranke, odnosno bio je "nepotpuno istaknut naziv izborne koalicije". ŽIP je prihvaćanjem prigovora priznao i svoju i pogrešku Općinskog izbornog povjerenstva u komunikaciji s Narodnim novinama koje su listić tiskale. Prema naputku ŽIP-a neće se javno navoditi o kojim je strankama, odnosno koaliciji riječ kako se ne bi kršila pravila izborne šutnje na izborni dan. Predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Generalskog stola Tihana Belavić Ostrogonac kazala je da su jutros birališta otvorena na vrijeme, da su opremljena ispravnim izbornim materijalom, te da će biti otvorena do 19 sati. "Nadam se da će sve biti regularno, te da neće biti jako niska izlaznost", izjavila je. Naime, na terenu saznajemo da je u jutarnjim satima na svih osam birališta izašlo samo nekoliko od ukupno 278 birača. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.